Shock!

december 10.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Bloodflowerz: Dark Love Poems

A Vérvirágok egy germán kvartett, kicsit darkos, helyenként inkább rockos, mintsem metalos zenei világgal. A Dark Love Poems immáron a harmadik albumuk, létrehozásában pedig ismert név, Alex Krull is közreműködött.

megjelenés:
2006
kiadó:
Silverdust / Focusion Promotion
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

A bandában hölgy énekel. Kirsten Zahn hangja és stílusa nagyjából rendben van. Nem tudok róla ódákat zengeni, de arra sincs okom, hogy elmarasztaljam bármiért. Különösebben erős karaktert nem képvisel ugyan, de ehhez a muzsikához tökéletesen megfelel a teljesítménye. Kellemes, dallamos nóták sorjáznak egymás után az albumon, de azért maradjunk annyiban, hogy az ismertető által szajkózott „hipnotikus" jelzővel a helyükben én csínján bánnék. Tény, hogy akadnak jól sikerült, élvezetes szerzemények (pl. The Last Dance, Healing Hearts, Dark Angel), de azért egy valamirevaló hipnózishoz ennél több szükségeltetik. Ezzel már Thomas Mann is tisztában volt...

A megfontoltan hömpölyöző Illusionary Fields szenvedélyesen szólal meg, míg az Anthem for a Stranger kissé az In Extremora emlékeztet folkosabb hangvételével. A lendületes, élénk The Fool and the Kinget sikerült némi hegedűszóval színesíteniük – egyébként ez a nóta is az album erősebb pontjainak egyike.

Az anyag szerencsére nem viszi túlzásba az érzelgősködést, nagyrészt tempós, életrevaló szerzemények találhatóak rajta. Ajánlható a nem túl brutál zenék kedvelőinek, no és kiváltképp azoknak, akik gyűjtik az énekesnőkkel nyomuló bandák lemezeit.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.