Shock!

július 09.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Aquefrigide: Un Caso Isolato

Meglehetősen sokkoló anyag a római Aquefrigide tavalyi bemutatkozó albuma. Van benne minden, noise, hardcore, industrial, még alter jellegű dolgok is felbukkannak sokszor. Hihetetlen eklektikus, beteg és nehezen emészthető az anyag.

megjelenés:
2005
kiadó:
Subsound Records / Alkemist Fanatix
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Sok a kifejezetten gépies, monoton alap, amire Bre Beskyt Dyrene mindenféle énektémákat nyomat. A hisztérikus részeknél beugrik Manson, de Kurt Cobain is gyakran eszembe ötlik. Az üvöltözés, acsarkodás került előtérbe, de a dallamok is egész jók, egy szó, mint száz nagyon borultak, kattantak az énektémák végig. A Finnvox stúdióban kevert anyag jól szól, energikus, robbanékony és arcba mászó. Az egész koncepció nagyon igényes egyébként, beleértve a kifejezetten morbid, de nagyon kitalált borítót is.

A sokszínűség az egész lemezen végigvonul, az Animában alter dolgok bukkannak fel, a nagyon beteg Soffio Veleno meg konkrétan In Utero korszakos Nirvana. A vicces című, ám vészjósló Mefisto Hobbitról olyanok jutnak eszembe, hogy Korn meg S.O.A.D., a Trota meg a Ministryre hajaz, de van totál noise nóta is. A Vegetaleban meg a Nebulosaban akusztikus gitár meg ének van csak. Mindazonáltal közel sem nevezhetőek szépnek...

Egyszóval egy sokszínű, sajátos keverékből áll össze a lemez anyaga, írásban nem igazán lehet szemléltetni, miről is van szó. Annak ellenére, hogy a 14 szám, mindössze 50 perc, eléggé sokkolja az embert a végére. Szokni, gyűrni, rágni kell, mert az első pár hallgatásnál csak nézel. Beteg zenékre és különlegességekre gerjedőknek - ráadásul Bre olaszul danol - kifejezetten ajánlott.

 

Hozzászólások 

 
#1 cápaidomár 2016-04-29 17:55
Szimpatikus cucc.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.