Shock!

október 26.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Aquefrigide: Un Caso Isolato

Meglehetősen sokkoló anyag a római Aquefrigide tavalyi bemutatkozó albuma. Van benne minden, noise, hardcore, industrial, még alter jellegű dolgok is felbukkannak sokszor. Hihetetlen eklektikus, beteg és nehezen emészthető az anyag.

megjelenés:
2005
kiadó:
Subsound Records / Alkemist Fanatix
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Sok a kifejezetten gépies, monoton alap, amire Bre Beskyt Dyrene mindenféle énektémákat nyomat. A hisztérikus részeknél beugrik Manson, de Kurt Cobain is gyakran eszembe ötlik. Az üvöltözés, acsarkodás került előtérbe, de a dallamok is egész jók, egy szó, mint száz nagyon borultak, kattantak az énektémák végig. A Finnvox stúdióban kevert anyag jól szól, energikus, robbanékony és arcba mászó. Az egész koncepció nagyon igényes egyébként, beleértve a kifejezetten morbid, de nagyon kitalált borítót is.

A sokszínűség az egész lemezen végigvonul, az Animában alter dolgok bukkannak fel, a nagyon beteg Soffio Veleno meg konkrétan In Utero korszakos Nirvana. A vicces című, ám vészjósló Mefisto Hobbitról olyanok jutnak eszembe, hogy Korn meg S.O.A.D., a Trota meg a Ministryre hajaz, de van totál noise nóta is. A Vegetaleban meg a Nebulosaban akusztikus gitár meg ének van csak. Mindazonáltal közel sem nevezhetőek szépnek...

Egyszóval egy sokszínű, sajátos keverékből áll össze a lemez anyaga, írásban nem igazán lehet szemléltetni, miről is van szó. Annak ellenére, hogy a 14 szám, mindössze 50 perc, eléggé sokkolja az embert a végére. Szokni, gyűrni, rágni kell, mert az első pár hallgatásnál csak nézel. Beteg zenékre és különlegességekre gerjedőknek - ráadásul Bre olaszul danol - kifejezetten ajánlott.

 

Hozzászólások 

 
#1 cápaidomár 2016-04-29 16:55
Szimpatikus cucc.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.