Shock!

október 30.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ancient: Proxima Centauri

Sátán, pokol, vér és halál! A szupersztárságig emelkedett Dimmu Borgir és Cradle Of Filth bűvkörén kívül itt az idei album egy vérbeli black csapattól az ismertebbek közül. A fentieknél kevésbé földöntúli az Ancient zenéje, leginkább sebességcentrikusan agresszív, és nem is céltalanul az.

megjelenés:
2001
kiadó:
Metal Blade
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

A kimondottan jó megszólalású anyagon a black metalos jellegzetességeken kívül szabályos thrash riffeket is darál gitárján a vokalista Aphazel és a másik hathúros, Jesus Christ! (nem tévedés, komolyan ez a fickó becsületes művészneve...), akik billentyűs hangszereken is játszanak. A lassabb részeknél is átgondolt, komplex dobjátékkal díszíti a számokat GroM, és tovább színesíti a lemezt Deadly Kristin jelenléte, aki néhány szöveges betéttel és néhol tiszta énekkel egészíti ki Aphazel "rikácsolását".

Összességében kifejezetten élvezetes 55 percet hozott össze az Ancient. Nem nevezném igazán extrém, keményvonalas bandának őket sem zene, sem szövegek tekintetében (csak szemléltetésként: akad itt dal többek között a Sátán gyermekeiről, boszorkányokról, démoni szépségekről, ami még mindig sokkal közelebb áll egy C.O.F., mint egy Dark Funeral szövegvilágához), de hallhatóan nem is céljuk a Dimmuval vagy a Cradle-lel konkurálni. Nem mintha amúgy el lennének maradva tőlük, már ami a színvonalat illeti. Ennek érzékeltetésére:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wendigo - Budapest, A38, 2005. április 29.