Shock!

október 29.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Aenima: Never Fragile

Az Aenima 1999-es bemutatkozása, a Revolutions album máris kedveltté tette a portugál csapatot a melankolikus, atmoszférikus zenék hívei körében, a Never Fragile pedig alighanem tovább mélyíti majd a kialakult kapcsolatot zenekar és közönsége között. Most sem késő azonban bekapcsolódni a játékba, így akik nem hallották még az Aenimáról, azok a The Gatheringnek, a Lacuna Coilnak, a The Third And The Mortalnak és a Dead Can Dance-nek egy finom, ízléses ötvözetét próbálják elképzelni.

megjelenés:
2002
kiadó:
Equilibrium Music
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 2 Szavazat )

A mikrofont egy Carmen nevű leányzó birtokolja (a promóciós csomaghoz sajnos elfelejtettek fényképet mellékelni!..), aki gond nélkül kiállja az összehasonlítást Annekével, Cristinával vagy mondjuk Sharon den Adellel (Within Temptation). Középfekvésből bármikor képes kristálytiszta szopránba váltani és az ő dallamai is valósággal lebegnek a föld felett, maradéktalanul visszaadva a szövegekben megfogalmazott érzelmeket.

A zene, ahogy a fentiekből kiderülhet, nem az a karcos fajta, jóllehet két gitáros is játszik a bandában. Jószerivel az At The Edge Of The Cliff az egyetlen tétel, ahol a súlyosabb, gitárközpontú hangzás a meghatározó, ezt leszámítva a billentyűsök illetve samplerek vannak inkább előtérben és az egész korongon megfigyelhető a dark rock és a popos/ambient dolgok, a lüktető (gépies) groove-ok és éteri dallamok szimbiózisa. A Lacuna Coillal kötött barátságom is a Halflife EP-vel kezdődött, amelyet tudvalevőleg megelőzött egy album, szóval lehet, hogy idővel már kevésnek fogom érezni ezt az öt számot (plusz intro) az Aenimától...

 

 

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.