Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Új album elkészítését fontolgatja a Sacred Reich

Tegnap startolt el Európában a Sacred Reich aktuális turnéja, amelyet – az arizonai thrasherek újjáalakulása óta első ízben – amerikai bulik is követnek majd ősszel. Phil Rind basszer/énekes most már azt sem zárja ki, hogy előbb-utóbb akár új dalokat is írjanak.

0727sr

Idén harminc éve jelent meg a Sacred Reich klasszikus debütáló albuma, az Ignorance, és a jubileum apropóján a zenekar ismét fut egy európai turnékört, sőt, szeptembertől az Egyesült Államokban is lesz egy rövidebb menetük. Utóbbi azért fontos, mert ugyan a csapat immáron tíz éve aktív újból, de azóta kizárólag Európában játszottak. Ugyanígy változás mutatkozik a hozzáállásukban egy esetleges új albumot illetően is: Phil Rind most már el tudja képzelni, hogy előbb-utóbb elkészüljön az 1996-os Heal folytatása. „Nem vagyunk ellene annak, hogy talán írjunk új dalokat is, ami mindenképpen a terveink megváltoztatását jelenti", mondta Rind Danko Jones podcastjében. „Mindig eltökéltek voltunk, hogy nem fogunk új zenéket írni, de közben változott a hozzáállásunk, szóval meglátjuk, mit tartogat a jövő. Viszont ha az ember új zenét ír, az nem kizárólag abból áll, hogy megírja a dalokat, hanem egyben elkötelezettséget is kíván ahhoz, hogy meg is támogassa azt. Wiley Arnett például most nyitotta meg a második éttermét, és egyszerűen értelmetlen valamibe úgy belefogni, hogy nem tudsz mögé ténylegesen is odaállni. Szóval át kell beszélnünk ezeket a dolgokat: hogy csinálunk-e valami újat, hogy meg tudjuk-e támogatni méltó módon, ki mire ér rá, ilyesmiket..."

Az ugyanakkor nem szempont, hogy létezik-e tényleges közönségigény új Sacred Reich-dalokra. „Hogy akarnak-e az emberek új dalokat tőlünk? Nem tudom, de most ott tartok, hogy nem érdekel. Ez egyébként többé-kevésbé mindig is így működött. A rajongók sokszor mondják, hogy nagy közönség várja, én meg: és honnan tudod ezt? Honnan tudhatná ezt bárki is? Nem tudjuk. Feltételezzük, hogy lenne, akit érdekelne. De érted, amikor az első lemezünket csináltuk, akkor még biztosan nem volt közönségünk. Senki sem tudta, mi a faszom az a Sacred Reich, és mégis összehoztuk, mert nem is érdekeltek ezek a dolgok. Egyszerűen tudtuk, hogy meg kell csinálnunk a lemezt. Vagyis az embernek megfelelő hozzáállásra van szüksége. Meg kell csinálnod, mert meg akarod csinálni, úgy érzed, itt a megfelelő idő, van mondanivalód – ez a kiindulópont, a többi csak duma."

Persze maga Phil sem tudja, hogyan szólna ma, huszonegy évvel az utolsó album után a Sacred Reich. „Sajnos nagyon hajlamos vagyok túlagyalni a dolgokat, így nyilván ezen is hosszasan tudnék elmélkedni: meg kell-e alázkodnom a rajongóink elképzelései előtt, amelyek arra vonatkoznak, hogyan kell szólnunk? És tényleg, hogyan kell megszólalnunk húsz év után? Aztán végül rájöttem, hogy akárhogyan is, az lesz a megfelelő. Ami lehet, hogy mások számára adja magát, de nekem hosszas töprengések után sikerült eljutnom idáig. Szóval meglátjuk..."

 

Hozzászólások 

 
+4 #1 Szathmári Zoltán 2017-07-27 20:52
Végtelenül örülök ennek a hírnek. nagyon fogom várni, hogy valami érdemleges történjen, és így tényleg újra ÉLJEN a zenekar. Nekem a The American Way a csúcs,de az Independence is nagyon bejött. Az még műsoros kazin van meg. Szerencsémre volt módomban látni őket a már azóta szétrombolt, eltüntetett Petőfi csarnok szabadtéri színpadán a kilencvenes évek elején. A rohadt, mocskos politikusaink ezt is elérték.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.