Shock!

április 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Control Denied: The Fragile Art Of Existence

Roppant kíváncsian vártam, mit hoz össze Chuck Schuldiner Control Denied nevű projektjével. Lássuk, kikből áll a tagság. Az egyik gitárt Chuck Schuldiner pengeti, nem is lehetne eltéveszteni jellegzetes stílusát, szólóit. A másik gitárnál Shannon Hamm zörög aki a Death-ben ténykedik ugye, mint ahogy a dobos Richard Christy is. A basszusgitárt Steve DiGiorgio varázsolja (hopp, az utolsó Testamenten fel sem tűnt, hogy ennyire zseniális ez az ember, ott nem hagytak neki ennyi teret sajnos!), a vokalista pedig Tim Aymar, aki a Psycho Scream nevű csapat oszlopos tagja volt.

megjelenés:
1999
kiadó:
Nuclear Blast / MusiCDome
pontszám:
10 /10

Szerinted hány pont?
( 28 Szavazat )

Hogy milyen zene sül ki ebből? Aki a Death-et ismeri - főleg az utolsó albumot -, annak nem lesz újdonság a zene progresszivitása. Itt azonban egy rendesen énekelő erőteljes power torok zeng, mely hang nélkül elég sok nóta olybá tűnne, mintha a következő Death lemezre készült volna, viszont Tim hangja és témái más karaktert kölcsönöznek a daloknak. Tengernyi témaváltás, szóló, ötlet, egyéniség rejlik ebben a 8 nótában, elsőre nehéz hallgatnivaló, de nagyon megéri az alapos odafigyelést. Chuck Schuldiner óriási zenei koponya, de amit a dobos és bőgős hozzátesz, az adja meg az igazi eszenciáját a zenének. Az aktuális kedvenceim mindig változnak erről a cd-ről, most éppen ezek tetszenek leginkább: Breaking the Broken, What if...?, Believe.

Egy fárasztó nap után nem biztos, hogy pont a Control Denied lesz a nap koronája, mert igencsak igénybe veszi az agyat, nem hagyja lankadni a figyelmet, így inkább pihentetőbb napok megkoronázásaként érdemes ismerkedni az albummal. Megéri, eszméletlen jó. Nagyon remélem, hogy Chuck hamarosan felépül, és nem hagyja abban a Control Deniedot, no meg jöhetne már a következő Death album is!

 

Hozzászólások 

 
+2 #4 imi 2017-11-07 22:19
(nem szóltam :)
Idézet
 
 
#3 imi 2017-11-07 22:18
Ezt simán át lehetne rakni a klasszikushock-ba.
Idézet
 
 
+3 #2 imi 2015-09-13 13:15
Imádnivaló
Idézet
 
 
+5 #1 pumpika666 2014-02-01 10:27
ma is zseniális lemez, simán ott a helye(sajnos) a death sor végén, odaillik, még a tradicionális ének ellenére is
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.