Shock!

július 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Májusban az Analogban koncertezik az Ingested

A brit death metal banda áprilisban érkező, The Tide Of Death And Fractured Dreams című albumával hozzánk is ellátogat május 4-én az Analog Music Hallba, hogy egy felejthetetlen metal bulival örvendeztessék meg a rajongókat. Az Ingested társaságában érkezik a Fallujah, a Vulvodynia és a Mélancolia is.

0204_ingested

Az Ingested épphogy befejezte előző, Ashes Lie Still című lemeze munkálatait, máris készen álltak következő lemezük elkészítésére. A zenekar sosem volt híján kreatív energiáknak: a zenekar The Tide Of Death And Fractured Dreams című lemeze nem csak annyira innovatív és brutális, mint a legutóbbi albumuk, hanem egy olyan zenekart mutat be, amelyik hajlandó kiterjeszteni a kreativitását anélkül, hogy feláldozná azt a kegyetlen hangzást, amely az egyik legütősebb zenekarrá tette őket, egy lenyűgözően pusztító, technikás death metal bandává. Az albumot Nico Beninato hangmérnök irányításával vették fel, vendégvokálokkal szerepel rajta Mark Hunter a Chimaira tagja, valamint Josh Middleton, a Sylosis énekese is.

Az új album nem a brutalitásában különbözik az elődjétől, vagy dallamosságában, hanem a dalszerzésben és abban, ahogy a dallamok egymásba folynak: gonosz, de nem morózus. „Az Ashest még a covid-időszakban írtuk, és ez a lemez hangulatában is tükröződött – mondják. – A The Tide Of Death And Fractured Dreamsszel azonban kicsit fel akartuk pörgetni a tempót. Nagyon szeretjük az Ashest, de azt a depresszív irányt nem akartuk tovább bontogatni. Itt is akadnak sötét pillanatok, de többnyire pörgősebb megközelítésűek a dalok." Noha a lemez csak április 5-én érkezik, a rajongók már kaphattak belőle egy kis kóstolót a Paragon of Purity című szám és a hozzá tartozó videóklip képében.

Az Ingested természetesen - ahogy már megszokhattuk – ezúttal is kiváló társaságban turnézik. Velük tart az Empyrean című albummal koncertező Fallujah, Dél-Afrika death metal csillaga, a hiperagresszív és technikás Vulvodynia és az ausztrál Mélancolia, akik tavaly jelentették meg debütáló dallamos deathcore, industrial goth és nü-metal dalokból álló lemezüket.

Facebook-esemény

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.