Shock!

július 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Heavy metal ünnep a Barbában: Sonata Arctica, Firewind, Serious Black

Tavasszal jelent meg a Sonata Arctica új lemeze. A Clear Cold Beyond turnéján a finnek ismét eljutnak Magyarországra a Concerto szervezésében.

1016sonata

Két akusztikus album után ismét visszatért szokásos formájához a finn Sonata Arctica: Tony Kakkóék új lemeze március 8-án érkezik az Atomic Fire gondozásában, Clear Cold Beyond címmel. „Néhány nem szándékoltan lágyabb album után most úgy éreztük, kissé súlyosabbra kell vennünk a figurát – mondta róla Tony. – Ma is szeretjük ezeket a lemezeket, de egy bulizós, melodikus metálkoncerthez igenis szükség van sarokkövekre, és az előző albumon ilyen például nem szerepelt. Végső soron a metálhoz való visszakanyarodásunk friss startnak érződik, és nagyon élveztük a dalszerzési szakaszt: sebesség mindenek felett, meg persze olyan dalok, amit a közönség velünk énekel.″

A Sonata Arctica tavaly november elején Budapesten is fellépett a Stratovarius társaságában. Idén október 9-én ismét útba ejtik hazánkat: a csapat a Firewind és a Serious Black vendégeskedése mellett játszik majd a Barba Negrában. Részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.