Shock!

december 06.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Győri koncertprogram mára és november ötödikére

1030_jlord2021 különleges év Győr történetében, hiszen a város idén ünnepli 750. születésnapját. A számos rendezvény között ősszel két nagyszabású rockkoncertre is készülhetünk: október 30-án a Status Quo legendás dobosa, John Coghlan játszik majd az Olimpiai Sportparkban, november 5-én pedig Jon Lord Concerto for Group and Orchestráját adja elő a Győri Filharmonikusok, méghozzá egy igazi all-star zenekar – többek között Bruce Dickinson és Roger Glover – közreműködésével.

Október 30-án Győrben koncertezik a Status Quo alapító dobosa, John Coghlan. Az 1946-ban született zenész a nagyszerű brit rockzenekar első és meghatározó ütőse volt, a "frenetikus négyes" egyike, vagyis a Quo legsikeresebb időszakának a tanúja.

John az elmúlt időszakban saját zenekarával, a John Coghlan's Quo-val zenél és turnézik. Ez a négyes egy örömteli utazásra invitál minden hallgatót a brit rockzene aranykorába, egy-egy sörözős, koncerthallgatós este erejéig. John mellett Rick Chase basszusgitáros, Mick Hughes gitáros és Pete Mace gitáros-énekes lép majd a győri Olimpiai Sportpark színpadára, ahol a Status Quo klasszikusok mellett néhány saját szám is előkerül.

1030_squo

Az ősz még egy igazán különleges zenei élményt ígér Győrben: az Audi Arénában november 5-én koncerttel emlékeznek meg Jon Lord nagyszerű versenyművéről, az 1969-ben bemutatott Concerto for Group & Orchestráról. A művet egykor a Deep Purple és a brit Királyi Filharmonikus Zenekar (Royal Philharmonic Orchestra) játszotta, most pedig a Győri Filharmonikusok előadását hallhatjuk, Paul Mann vezényletével. Nem akárkik zenélnek majd mellettük: énekesként Bruce Dickinsont (Iron Maiden) hallhatjuk, a basszusgitárosi poszton Roger Glover (Deep Purple) szerepel, míg billentyűsként John O'Hara (Jethro Tull), gitárosként Kaitner Z Doka (Jon Lord, Ian Paice) és dobosként Bernhard Welz (Ian Paice, Jon Lord) csatlakozik.

Dickinson korábban így nyilatkozott a fellépések kapcsán: „Igazi megtiszteltetés részt venni ezeken a koncerteken, amelyek a Concerto For Group & Orchestra születésének 50. évfordulóját ünneplik. Mint azt sokan tudják, a Deep Purple meghatározó, máig tartó hatást gyakorolt rám tinédzser korom óta, és az azóta eltelt években elég szerencsés voltam ahhoz, hogy a zenekar jóbarátjává váljak, Jon Lorddal pedig több közös projektem is volt."

A darab első jubileumi előadására 2019-ben került sor; Paul Mann karmester akkor elmondta: „Jon Lorddal számos alkalommal dolgoztunk együtt, és a műfaji határokon átívelő Concerto-ja ezek közül is az egyik legnagyobb csodája volt a zenei pályafutásomnak, így nagy örömmel készültem erre az előadásra. Biztos vagyok benne, hogy Jon lélekben ott lesz velünk ezen az estén."

2021. október 30., szombat 19 óra
Győr, Olimpiai Sportpark
John Coghlin's Quo koncert
Belépő: 3500 Ft
Jegyek kaphatók a www.jegymester.hu weboldalon

Celebrating 50 years of Jon Lord's "Concerto For Group And Orchestra"
feat. Bruce Dickinson (Iron Maiden)

Roger Glover (Deep Purple)
John O'Hara (Jethro Tull)
Kaitner Z Doka (Jon Lord, Ian Paice)
Bernhard Welz (Ian Paice, Jon Lord)
közreműködik a Győri Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Paul Mann

2021. november 5., péntek 19 óra
Győr, Audi Aréna

Belépő: ülőhelyek 9.900-20.900 Ft
Jegyek kaphatók a www.jegymester.hu oldalon.

 

Hozzászólások 

 
#2 the raven 2021-10-31 08:48
A status quo is hakni,de egy haknival haknizni....
Idézet
 
 
#1 ddrum 2021-10-30 10:45
"ahol a Status Quo klasszikusok mellett néhány saját szám is előkerül."
hova lehet még süllyedni, ráadásul az adófizetők pénzéből?
egy relative "noname" dobos nosztalgiázik egy ezer éves zenekar számaival, ez annyira izgi és eredeti, mintha Lee Kerslake (RIP) indulna neki egy harmadvonalbeli bandával Ozzy-klasszikusokat játszani
nagy idők tanúja, ne már... írjon inkább könyvet
nem lenne ennek a pénznek jobb helye?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.