Shock!

július 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Budapestre is eljut jubileumi turnéjával a Killing Joke

Október 23-án Budapesten koncertezik a Killing Joke. Jaz Colemanék iskolateremtő formációja speciális, negyvenéves jubileumi turnéja keretében jut el a Dürer Kertbe.

1005kj

A Killing Joke-ot 1978-ban alapította Londonban Jaz Coleman, Paul Ferguson, Geordie Walker és Youth, most pedig negyven évvel később ismét az eredeti felállással ünnepel az industrial rock egyik legismertebb, legszínesebb életművel rendelkező zenekara. „Negyven évvel ezelőtt ismertem meg Big Pault, egy évvel később pedig megjelent az első EP-énk. A negyvenedik évfordulónk ünneplése két éven keresztül tart majd. Egy világkörüli turnéval indul, lesznek bulik és beszélgetések Youth-tal és személyemmel, egy új mestermű a KJ-től, ami még ennyi idő után is egyike a valaha volt leginnovatívabb és legbefolyásosabb zenekaroknak. A szeretet törvény, kezdődjön az ünneplés!", beszél a jubileumi turnéról a zenekar frontembere, Jaz.

A nosztalgiázásba Youth is beszállt: „Negyven év a vadonban, noha azt hittem, csak negyven nap lesz. Ahogy Jaz mindig emlékeztet rá: a túlélés siker, és bár a zenekar sosem volt gazdaságilag sikeres, de lehetővé tette számunka, hogy hihetetlen életünk legyen, mind egyénileg, mind pedig csapatként, és nagyon változatos, gazdag zenét hozhattunk létre. Ez egy négy évtizeden átívelő örökség... Negyven évnyi gerinc-bizsergetés és kompromisszummentes, szépséges zaj!"

A turné mellett a banda egy különleges, limitált kiadású vinyl boxot is kiad, benne tizenhat színes dupla bakelittel, egy fejhallgatóval, egy aláírt dalszöveg könyvvel és válogatott művészi nyomatokkal. A tizenöt stúdióalbum mellett lesz egy extra lemez is, rajta kiadatlan anyagokkal, alternatív mixekkel és nyolc olyan új számmal, ami még soha, semmilyen formában nem volt korábban hallható.

A világ körüli turnét az Egyesült Államokban kezdték majd szeptember 1-jén, utána pedig célba veszik Európát, ahol a rajongók negyvenöt állomáson csíphetik el a zenekart. Budapesten október 23-án játszanak a Dürer Kertben. Részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. október 8.