Shock!

július 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Programajánló

Idén a közönség turnézik a FEZEN-en

Idén a közönség turnézik a FEZEN-en

A turnézás eddig csak a zenészek kiváltsága volt. A 2013-as FEZEN Fesztivál felszámolja az égbekiáltó egyenlőtlenséget: július 31-től mindenki turnézhat! A jövő hét szerdán induló székesfehérvári fesztivál idei kísérőprogramjai között a pecsétgyűjtős közönségturnéztatás mellett exkluzív Deep Purple Múzeum megnyitás is szerepel.

 

A NOFX is tiszteletét teszi a Soroksári úton

A NOFX is tiszteletét teszi a Soroksári úton

Bár a punk rock a '80-as évek Kaliforniájában is a társadalmi szerepvállalásról, a rendszerrel szembeni ellenállásról és a közösség fontosságáról szólt, valahogy az évtized közepére a Black Flag, a 'Circle Jerks és a Dead Kennedys elcsendesedése egy teljesen más közönségigényt hívott életre. A lázadó fiatalság ugyanis már sokkal inkább a punk egy oldottabb, humorosabb formájában tudta definiálni önmagát, semmint a szigorú üzenetközpontúság visszhangjaként, ebben pedig az NOFX életműve indíthatott teljesen új, máig nagy hatású fejezetet, miközben – talán épp a zene önfeledtsége miatt? – Fat Mike-ékon sem fog az idő vasfoga.

Hatebreed a Budapest Parkban baráti áron

Hatebreed a Budapest Parkban baráti áron

Amikor egy zenekar már közel két évtizede aktív, és idő közben nemcsak megtalálta azt, amiben a legjobb, hanem azon belül még képes volt új utakat is nyitni egy egész műfajnak, valamint önmagát is időről időre újradefiniálta, felmerül a kérdés, hogy milyen elvárásai lehetnek még a közönségnek. Mármint felmerülhetne, ha nem a Hatebreedről lenne szó, hiszen Jamey Jasta zenekarának töretlen kitartása máig az egyik legmegbízhatóbb, a '90-es évek értelmében vett metalcore-produkcióját jelenti a szubkultúra szerelmeseinek.

Ősszel ismét szétzúzza a Hajót a The Dillinger Escape Plan

Ősszel ismét szétzúzza a Hajót a The Dillinger Escape Plan

Ahhoz, hogy egy zenekar élő legendává nőhesse ki magát, nem elég az, ha az adott előadónál kéz a kézben járnak az emlékezetes dalok és a még maradandóbb koncertélmények: arra is szükség van, hogy érzékelhető legyen mindenki számára a tekintélyt parancsoló példamutatás. Márpedig a The Dillinger Escape Plan épp annyira képzett hidat a kilencvenes évek kaotikus, matekpárti metalcore-ja és az ezredfordulót követő új hullám között, amennyire mára teljesen egyedül maradt. Mindezt úgy, hogy közben egyszer sem hibázott, sőt, idő közben még Mike Pattonnal és Trent Reznorékkal is együtt zenélhetett, valamint a Conan O'Brian show-ban is átértékelte az amerikai TV-néző közönségben a nyers agresszió fogalmát.

Doboscsere és laza nyári koncert

Doboscsere és laza nyári koncert

Egyből feltűnhet annak, aki a nyár második felében belefut valamelyik Cherry Bomb koncertbe, hogy változás történt dobos poszton: Joubert Flóra három és fél év közös munka után kilépett zenekarból. A már meglévő bulikon Tiszai Vivi segíti ki a lányokat, akit legtöbben a Fonogram-díjas Ozone Mamából ismerhetnek. Senkinek sem kell félni, hogy a csapat esetleg veszít lendületéből, Vivi temperamentumos játékából kiindulva, még tökösebb” rock'n'roll show várható a bandától.

Októberben Budapesten koncertezik a '80-as évek egyik emblematikus prog rock frontembere

Októberben Budapesten koncertezik a '80-as évek egyik emblematikus prog rock frontembere

A Marillion máig meghatározó egykori énekese, Derek William Dick, azaz Fish, hogy bemutassa legfrissebb, Feast of Consequences című albumát. A varázslatos hangú skót úriember exkluzív műsort ad az A38 hajón - az érzékeny, lírai dallamokra, art vagy progresszív rockra fogékonyak biztos nem fognak csalódni.

Heaven Shall Burn és Hypocrisy Budapesten

Heaven Shall Burn és Hypocrisy Budapesten

Tizenhét év és hét nagylemez után látatlanul is biztosak lehetünk abban, hogy egy zenekar nemcsak megtalálta a saját hangját, hanem tulajdon korlátainak ismeretében azon is dolgozik, hogy mindig a lehető legtöbbet hozza ki magából. Márpedig a német Heaven Shall Burn nem csupán Európa, hanem a nemzetközi keményzenei élet egyik legmegbízhatóbb zenekarává nőtte ki magát az utóbbi tíz évben, és ezért is örömteli, hogy december 3-án végre nemcsak fesztiválszínpadon, hanem egy hazai klubkoncerten is bizonyíthat itthoni rajongóinak a banda - méghozzá a Hypocrisy társaságában!

Kedden Suicidal Tendencies a ZP-ben!

Kedden Suicidal Tendencies a ZP-ben!

Márciusban megjelent új lemezének turnéja során idén is útba ejti hazánkat a kaliforniai crossover thrash legenda, a Suicidal Tendencies. A Mike Muir vezette amerikai csapat tavalyi, nagy sikerű koncertje után július 9-én, kedden este ismét fellép a Zöld Pardonban, ahol a banda showja előtt egy izgalmas tetoválás-szépségverseny is várja az érdeklődőket Kowalsky vezetésével.

Death metalos péntek este a Krisiunnal és két nagyszerű magyar zenekarral

Death metalos péntek este a Krisiunnal és két nagyszerű magyar zenekarral

Extrém baráti jegyárral rohamozza meg Budapestet július 5-én a brazil death metal első számú csapata, a Krisiun. A Club 202-ben tartandó koncerten két hazai csapat is szerepel: a debreceni Angerseed és a budapesti Kill With Hate, mely a Wacken Metal Battle nevű tehetségkutató friss győzteseként hamarosan a világ egyik legnagyobb metal fesztiválján, a Wacken Open Airen is színpadra állhat.

Végre Budapestre is eljut az Eyehategod

Végre Budapestre is eljut az Eyehategod

Július 22-én a sludge itthoni rajongói delíriumos mosollyal veszik majd egy emberként az irányt a Dürer Kert nagyterme felé, hiszen egy minifesztivállá duzzadt este keretein belül élhetnek át egy történelmi pillanatot: az Eyehategod első hazai fellépését. Akinek pedig nem lenne elég Jimmy Bowerék magyarországi debütálása, azok bizonyára ugyanilyen elánnal örülhetnek a páratlan felvezetésnek, amiről egy turnéegyesítés jóvoltából a Harms Way, a Twitching Tongues, a The Gates of Slumber és az I Exist fognak gondoskodni a mocsár, a súly és a gyűlölet hívószavainak háromszögében.

Egymillió kalapácsütés, félmillió csavar: startol a Hegyalja

Egymillió kalapácsütés, félmillió csavar: startol a Hegyalja

Június 25-én nyílik a 14. Hegyalja Fesztivál, amely évről-évre több mint 80 ezer látogatót vonz, és ezzel a rendezvény jelentős mértékben hozzájárul a régió turisztikai vonzerejéhez – hangzott el a június 24-én megtartott sajtótájékoztatón és terepbejáráson Tokajban. A fesztiválozókat számos újdonság várja, amelyek között az egyik, hogy különböző utalványokkal immár a helyszínen is vásárolhatnak bérletet vagy napijegyet a látogatók. A strandolás, kirándulás, éjszakai rajzfilmvetítés, bringázás, evezés mellett olyan magyar kedvencek és világsztárok lépnek fel, mint a Slayer, Ákos, a Scooter, az Asking Alexandria, a Down és még sokan mások.

Budapestre költözik a Fekete Zaj Fesztivál

Budapestre költözik a Fekete Zaj Fesztivál

2013-ban Budapesten rendezik meg a Fekete Zaj Fesztivált. Az augusztus 16. és 19. között jelentkező rendezvény idén a Dürer Kertbe kerül át a mátrafüredi Sástó partjáról, és négy színpadon összesen 60 zenekart vonultat fel. A fellépők között szerepel az Atari Teenage Riot, a Vágtázó Halottkémek és Andy Cairns a Therapy-ból, az A38-on tartandó ráadásbulin pedig Jello Biafra játszik majd.

Brutális zenékkel indít a július

Brutális zenékkel indít a július

Extrém baráti jegyárral rohamoz július 5-én a brazil death metal egyes számú csapata, a Krisiun. A Club 202-ben tartandó koncerten két hazai csapat is szerepel: a debreceni Angerseed és a budapesti Kill With Hate, mely a Wacken Metal Battle nevű tehetségkutató friss győzteseként hamarosan a világ egyik legnagyobb metal fesztiválján, a Wacken Open Airen is színpadra állhat.

Hegyalja 2013: ismét több mint zene

Hegyalja 2013: ismét több mint zene

Új helyszínekkel, minden korábbinál színesebb nappali programokkal, megújult fesztiválterülettel nyit hét nap múlva a Borsodi Hegyalja Fesztivál. Több mint 200 fellépő, új beléptetőcsarnok, hajózható vízi tanösvény, új fesztiválbejárat, Hegy' Főtér nyolcméteres Hegy' Totemmel, adidas originals Street Art Park, extrém sport bemutatók és rekordkísérletek, Magyar Teátrum fesztiválszínház, nagyszínpad extrákkal, éjszakai rajzfilmvetítés, Cövek Rombár a kempingben, dedikálások és közönségtalálkozók, vezetett borkóstolók – mindez csupán néhány azok közül az újdonságok és nappali programok közül, amelyek a fesztiválozókat fogadják Tokajban.

Brutális death metal orgia Budapesten a Cryptopsyval

Brutális death metal orgia Budapesten a Cryptopsyval

Július 3-án egy olyan zenekar látogat el hazánkba, amely azon túl, hogy eladott több százezer lemezt és számtalanszor végigturnézta a világot, óriási hatást gyakorolt a '90-es években a death metal fejlődésére: végre Budapesten is meg lehet tapasztalni a Cryptopsy erejét testközelből, egy kis klubban, elővételben mindössze 2800 forintért!

Huszonnégy év rock'n'roll a Tankcsapdával a Budapest Parkban

Huszonnégy év rock'n'roll a Tankcsapdával a Budapest Parkban

Június 14-én a Budapest Parkban koncertezik a Tankcsapda, a bulira pedig több okból is érdemes lesz kilátogatni: egyrészt Lukácsék számos meglepetéssel készülnek a fellépésen, másrészt utána jó egy évig egyáltalán nem játszanak majd a fővárosban.

Testament, Sex Action, Moby Dick és sok minden más a ZP júniusi kínálatában

Testament, Sex Action, Moby Dick és sok minden más a ZP júniusi kínálatában

Igen keménykötésű programmal várja a közönséget júniusban a Zöld Pardon, ahol a legrangosabb rock/metal esemény mindenképpen a Testament június 24-ei fellépése lesz ebben a hónapban, ám Chuck Billyék mellett számos hazai előadó is játszik majd a helyen.

Naam, Magma Rise, Room Of The Mad Robots és Kilian a Trafikban

Naam, Magma Rise, Room Of The Mad Robots és Kilian a Trafikban

Ismét ígéretes underground doom estére számíthatnak azok, akik lemennek a Mikszáth téri Trafikba június 7-én, ahol a New York-i Naam játszik majd a hazai Magma Rise, a Room Of The Mad Robots és a Kilian társaságában.

Együtt érkezik Budapestre a Heaven Shall Burn és a Hypocrisy

Együtt érkezik Budapestre a Heaven Shall Burn és a Hypocrisy

Tizenhét év és hét nagylemez után látatlanul is biztosak lehetünk abban, hogy egy zenekar nemcsak megtalálta a saját hangját, hanem tulajdon korlátainak ismeretében azon is dolgozik, hogy mindig a lehető legtöbbet hozza ki magából. Márpedig a német Heaven Shall Burn nem csupán Európa, hanem a nemzetközi keményzenei élet egyik legmegbízhatóbb zenekarává nőtte ki magát az utóbbi tíz évben, és ezért is örömteli, hogy december 3-án végre nemcsak fesztiválszínpadon, hanem egy hazai klubkoncerten is bizonyíthat itthoni rajongóinak a banda - méghozzá a Hypocrisy társaságában!

Fish: a Marillion egykori énekese októberben Budapesten

Fish: a Marillion egykori énekese októberben Budapesten

A Marillion máig meghatározó egykori énekese, Derek William Dick, azaz Fish, hogy bemutassa legfrissebb, Feast of Consequences című albumát. A varázslatos hangú skót úriember exkluzív műsort ad az A38 hajón - az érzékeny, lírai dallamokra, art vagy progresszív rockra fogékonyak biztos nem fognak csalódni.

Kettős lemezbemutató ajándék CD-kkel

Kettős lemezbemutató ajándék CD-kkel

Május 25-én szombaton, a vágóhídi ShowBarlangban tartja közös lemezbemutató koncertjét a Lovreck és a Perfect Symmetry. A beugró 600 forint, amelyhez mindkét zenekar gyári CD-jét is ajándékba kapják a nézők.

Hamisítatlan rockbuli a Harley-Davidson Open Road Festen

Hamisítatlan rockbuli a Harley-Davidson Open Road Festen

Június elején újra rocktól hangos a Balaton északi partja. Számos hazai és külföldi banda lép színpadra június 5. és 9. között a Harley-Davidson Open Road Fest-en. A magyar csapatok közül, a nyitó napon Ganxsta Zolee és a Kartel garantálja a jó hangulatot, majd színpadra lép az EDDA, Deák Bill Gyula, a Hooligans és a Tankcsapda is. A balatoni rendezvényt az Anna and the Barbies és a Magna Cum Laude búcsúztatja. Külföldi csapatok is meghívást kaptak a fesztiválra, így ott lesz a legendás brit Ten Years After, valamint visszatér hazánkba az Uriah Heep.

Dance Gavin Dance és a többiek estéje az A38 tetőteraszán

Dance Gavin Dance és a többiek estéje az A38 tetőteraszán

Bár a Rise Records működése bőven kapott hideget-meleget az utóbbi években, mégis vannak olyan igazolásai napjaink egyik legbefolyásosabb kiadójának, melyek mindig is magukért beszéltek. Ilyen a május 25-én végre Budapesten is fellépő Dance Gavin Dance is, akik hányattatott életútjuk ellenére is erejük teljében írják hatodik nagylemezüket a post-hardcore rajongóinak legnagyobb örömére.

Júniusban Véres Valentin áll a deszkákra a Club 202-ben

Júniusban Véres Valentin áll a deszkákra a Club 202-ben

Több mint 20 éves hallgatást követően adott ki idén februárban új lemezt a My Bloody Valentine zenekar, és a meglepetést fokozva számos lemezbemutató koncertet is bejelentett. Az állomások között Magyarország is szerepel: a műfajteremtő, és közismert zenekarok százaira hatást gyakorló előadó június 9-én érkezik a budapesti Club 202-be.

Újra megrengeti a földet Budapesten a Volbeat

Újra megrengeti a földet Budapesten a Volbeat A színpadkép és a dalok hangulata alapján akár Elvis Presley és a Metallica koprodukciójának is nézhetnénk a Volbeat koncertjét. Bár egy ilyen párosítás persze nem jöhetne létre, a dán zenekar időről időre bebizonyítja, hogy a belőtt sérós jampecok és a metalheadek nem zárják ki egymást: növekvő népszerűségüknek hála ezúttal már Pecsa Music Hall színpadán játszanak június 18-án.

Vicious Rumors, Circle II Circle: power metal nap Pünkösd hétfőn a Club 202-ben

Vicious Rumors, Circle II Circle: power metal nap Pünkösd hétfőn a Club 202-ben

Május 20-án, azaz Pünkösd hétfőjén egész napos power metal vigadalomra vár mindenkit a Hammer Concerts, amely kora délutántól összesen nyolc bandát állít színpadra ezen a napon a Club 202-ben. A két húzónév az amerikai veterán banda, az új albummal érkező Vicious Rumors, valamint a szintén új albummal érkező floridai heavy metal csapat, a Circle II Circle. Az európai színteret képviseli a három évtizedes múltra visszatekintő francia power metal banda, a Nightmare, továbbá a szintén francia Eternal Flight és a brit Iron Knights, míg a The Order of Chaos Kanadából érkezik. Két hazai csapat is szerepet kap majd: a Demonlord és a Power nyitja meg a koncertek sorát.

Októberben Budapesten a The Dillinger Escape Plan

Októberben Budapesten a The Dillinger Escape Plan

Ahhoz, hogy egy zenekar élő legendává nőhesse ki magát, nem elég az, ha az adott előadónál kéz a kézben járnak az emlékezetes dalok és a még maradandóbb koncertélmények: arra is szükség van, hogy érzékelhető legyen mindenki számára a tekintélyt parancsoló példamutatás. Márpedig a The Dillinger Escape Plan épp annyira képzett hidat a kilencvenes évek kaotikus, matekpárti metalcore-ja és az ezredfordulót követő új hullám között, amennyire mára teljesen egyedül maradt. Mindezt úgy, hogy közben egyszer sem hibázott, sőt, idő közben még Mike Pattonnal és Trent Reznorékkal is együtt zenélhetett, valamint a Conan O'Brian show-ban is átértékelte az amerikai TV-néző közönségben a nyers agresszió fogalmát.

31. oldal / 34

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. március 26.