Shock!

november 13.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Vasárnap a Dürerben koncertezik a Soulfly

Július 8-án ismét Budapesten játszik a Soulfly. A zenekar következő nagylemezének megjelenése még ebben az évben várható.

0511soulfly

A Dürer Kert szabadtéri részén ad koncertet július 8-án a Soulfly, akik előtt a Cadaveres játszik majd. Max Cavaleráék valamennyire már a majdani új album népszerűsítése keretében érkeznek ismét Magyarországra, bár utóbbi címe még nem ismert, megjelenése pedig még idén esedékes. Részletek a budapesti fellépésről itt.

„Úgy döntöttünk, hogy kicsit visszakanyarodunk a törzsibb megközelítésű dolgok felé, mert most ehhez volt kedvem”, mondta Max Cavalera korábban az új lemezről egy interjúban. „Hallgattam mostanában a régi Soulfly-lemezeket, és nagyon élveztem őket, különösen az elsőt. Inspirált is a dolog: kicsit ahhoz a fajta hangzáshoz akartam visszatérni, és keverni az ottani a stílust a mostanival. Szóval egyfajta keverék ez az új anyag: bizonyos dalokban ott rejlik az a törzsi érzés, vagyis tényleg nagyon súlyosak, groove-osak, és ehhez hozzájönnek még azok a gyilkos ütőhangszeres megoldások is. Teljesen őrült az egész: még némi hardcore, death metal és black metal is keveredik benne. Nagyon szeretem a metal minden ágát, sokat hallgattam az új Genocide Pactet, a Harms Wayt, az Immolationt, a Suffocationt, mindet imádom. És ezek a hatások a zenémbe is beszivárognak. Így most megint van egy csomó gyors téma is. Erőltettem Zyonnál, hogy játsszon gyorsan, és így is tett. Még pár blastbeat is akad a dalokban. Persze lesz, akinek a törzsi témák jönnek majd be inkább, másoknak meg a gyorsabbak. Szerintem amolyan törzsi thrash ez az album, és ilyesmit még sosem csináltam. De semmiképpen sem az első albumot írtuk újra, csak vannak témák, amik arra emlékeztetnek. Szerintem leginkább a nyers energia hasonló.”

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.