Shock!

július 17.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Vasárnap a Dürerben koncertezik a Soulfly

Július 8-án ismét Budapesten játszik a Soulfly. A zenekar következő nagylemezének megjelenése még ebben az évben várható.

0511soulfly

A Dürer Kert szabadtéri részén ad koncertet július 8-án a Soulfly, akik előtt a Cadaveres játszik majd. Max Cavaleráék valamennyire már a majdani új album népszerűsítése keretében érkeznek ismét Magyarországra, bár utóbbi címe még nem ismert, megjelenése pedig még idén esedékes. Részletek a budapesti fellépésről itt.

„Úgy döntöttünk, hogy kicsit visszakanyarodunk a törzsibb megközelítésű dolgok felé, mert most ehhez volt kedvem”, mondta Max Cavalera korábban az új lemezről egy interjúban. „Hallgattam mostanában a régi Soulfly-lemezeket, és nagyon élveztem őket, különösen az elsőt. Inspirált is a dolog: kicsit ahhoz a fajta hangzáshoz akartam visszatérni, és keverni az ottani a stílust a mostanival. Szóval egyfajta keverék ez az új anyag: bizonyos dalokban ott rejlik az a törzsi érzés, vagyis tényleg nagyon súlyosak, groove-osak, és ehhez hozzájönnek még azok a gyilkos ütőhangszeres megoldások is. Teljesen őrült az egész: még némi hardcore, death metal és black metal is keveredik benne. Nagyon szeretem a metal minden ágát, sokat hallgattam az új Genocide Pactet, a Harms Wayt, az Immolationt, a Suffocationt, mindet imádom. És ezek a hatások a zenémbe is beszivárognak. Így most megint van egy csomó gyors téma is. Erőltettem Zyonnál, hogy játsszon gyorsan, és így is tett. Még pár blastbeat is akad a dalokban. Persze lesz, akinek a törzsi témák jönnek majd be inkább, másoknak meg a gyorsabbak. Szerintem amolyan törzsi thrash ez az album, és ilyesmit még sosem csináltam. De semmiképpen sem az első albumot írtuk újra, csak vannak témák, amik arra emlékeztetnek. Szerintem leginkább a nyers energia hasonló.”

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.