Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Queensryche: egyelőre a hangszereseknek ítélte a nevet a bíróság

A Billboard információi szerint Washington állam illetékes megyei bírósága úgy döntött, Michael Wiltont, Eddie Jacksont, Scott Rockenfieldet és Parker Lundgrent, illetve új énekesüket, Todd La Torrét illeti meg a Queensryche név használata Geoff Tate-tel szemben. Tate persze aligha hagyja ennyiben a dolgot…

Az első bírósági csatát a Queensryche hangszeres szekciója nyerte Geoff Tate-tel szemben: a továbbiakban is ők használhatják a zenekar patinás nevét, miután a bíróság elutasította az ex-énekes június 22-ei keresetét, amelyben azt kérte a King Megyei Bíróságtól, hogy innentől fogva őt illesse meg a névviselés joga.

„Nagyon örülünk neki, hogy a bíróság belátta, amit mi és a rajongók mindig is tudtunk: hogy a Queensryche nem egy emberből áll”, kommentálta a döntést a banda megújult menedzsmentje. „Sajnáljuk, hogy mindennek a bíróság előtt kellett megmutatkoznia. Eltökéltek vagyunk, hogy visszahozzuk azt a minőségi produkciót, amiről a Queensryche mindig is ismert volt. Alig várjuk, hogy a rajongók elé tárjuk, milyen zenével rukkol elő a csapat legközelebb!” Utóbbiakat illetően maga a csapat is lelkes. „Hihetetlen fogadtatásban részesült az új Queensryche és az, hogy játsszuk a minket népszerűvé tevő dalokat, amiket az utóbbi években Geoff Tate ellenkezése miatt nem szedhettünk elő a koncerteken”, mondja Michael Wilton. „Az új énekesünk, Todd La Torre személye és a zenekarral fennálló összhangja is durván pozitív volt a júniusi két Rising West koncertet követően. A Queensryche és Geoff Tate létezhetnek egymás mellett: ezt egyszerűen csak Geoff Tate képtelen elfogadni.”

A La Torrével kiálló Queensryche első bulija a minnesotai Halfway Jam fesztivál egyik főattrakciójaként lesz július legvégén – immáron ezen a néven. Geoff Tate persze aligha hagyja majd ennyiben a döntést, vagyis szinte borítékolható, hogy fellebbezni fog.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.