Shock!

július 07.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Queensryche: egyelőre a hangszereseknek ítélte a nevet a bíróság

A Billboard információi szerint Washington állam illetékes megyei bírósága úgy döntött, Michael Wiltont, Eddie Jacksont, Scott Rockenfieldet és Parker Lundgrent, illetve új énekesüket, Todd La Torrét illeti meg a Queensryche név használata Geoff Tate-tel szemben. Tate persze aligha hagyja ennyiben a dolgot…

Az első bírósági csatát a Queensryche hangszeres szekciója nyerte Geoff Tate-tel szemben: a továbbiakban is ők használhatják a zenekar patinás nevét, miután a bíróság elutasította az ex-énekes június 22-ei keresetét, amelyben azt kérte a King Megyei Bíróságtól, hogy innentől fogva őt illesse meg a névviselés joga.

„Nagyon örülünk neki, hogy a bíróság belátta, amit mi és a rajongók mindig is tudtunk: hogy a Queensryche nem egy emberből áll”, kommentálta a döntést a banda megújult menedzsmentje. „Sajnáljuk, hogy mindennek a bíróság előtt kellett megmutatkoznia. Eltökéltek vagyunk, hogy visszahozzuk azt a minőségi produkciót, amiről a Queensryche mindig is ismert volt. Alig várjuk, hogy a rajongók elé tárjuk, milyen zenével rukkol elő a csapat legközelebb!” Utóbbiakat illetően maga a csapat is lelkes. „Hihetetlen fogadtatásban részesült az új Queensryche és az, hogy játsszuk a minket népszerűvé tevő dalokat, amiket az utóbbi években Geoff Tate ellenkezése miatt nem szedhettünk elő a koncerteken”, mondja Michael Wilton. „Az új énekesünk, Todd La Torre személye és a zenekarral fennálló összhangja is durván pozitív volt a júniusi két Rising West koncertet követően. A Queensryche és Geoff Tate létezhetnek egymás mellett: ezt egyszerűen csak Geoff Tate képtelen elfogadni.”

A La Torrével kiálló Queensryche első bulija a minnesotai Halfway Jam fesztivál egyik főattrakciójaként lesz július legvégén – immáron ezen a néven. Geoff Tate persze aligha hagyja majd ennyiben a döntést, vagyis szinte borítékolható, hogy fellebbezni fog.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2007. január 12.