Shock!

október 16.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Koncert tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

The Exploited, Dritte Wahl, Backslide - Budapest, 2002. július 13.

A legendás punk társulat koncertjére mindenkinek idejekorán el kellett kezdeni a spórolást, mert a jegyárat bizony brutkón felnyomták. Az Exploited azonban túl ritkán járhat errefelé ahhoz, hogy nyugodt lélekkel ki lehessen hagyni, mert a csepeli Szabadkikötő mellett álló klub csordultig megtelt!

időpont:
2002. július 13.
helyszín:
Budapest, Nem Art
Neked hogy tetszett?
( 0 Szavazat )

A hazai Barackca műsorát jól lekéstem, ám az igazi bosszúságok sora még csak most kezdődött. A további két előbanda, a Dritte Wahl és a Backslide ugyanis közel értékelhetetlen teljesítményt nyújtott. Előbbi egy német trió, ahol a bőgős (kiköpött Lukács) és a gitáros egyaránt énekelt, ami még hagyján, csakhogy az anyanyelvükön tették ezt!.. Egy elég tűrhető, ugrálós kis dallal kezdtek, én legalábbis erre értem a terembe, de aztán hamar tönkrevágtak az egy kaptafára írt gyors sablonszámaikkal. Utóbbi csapat hovatartozásáról nincs infóm, az általuk elővezetett híg punk'n'roll viszont nem is késztetett arra, hogy bármilyen téren érdeklődjek utánuk - hű, de diplomatikus voltam! Fölöttébb lazának akartak látszani, miközben zeneileg teljesen szétcsúsztak. Kollégáik a Dritte Wahlból legalább normálisan (punk viszonylatban értem) tudnak a hangszereiken játszani, ezek az arcok meg egytől-egyig antizenészeknek bizonyultak, különösen a dobos. Nem is aratott átütő sikert egyik bagázs sem, legfeljebb az első sorok mutattak be némi mozgáskultúrát...

Hozzá kell tenni, nem kevesen voltunk, a The Exploited színre lépésekor a hely adottságaihoz mérten már-már egészségtelenül sokan zsúfolódtunk a teremben: a légkondi teljes hiánya és a sűrű embertömeg együtt fullasztó hőséget eredményezett. Maga a frontember Wattie is egy-egy "fucking heat" beszólással fejezte ki bosszúságát olykor. A színtelen, tompa hangzás se könnyítette meg az ember dolgát. Hiába a rengeteg régi punk klasszikus (Let's Start A War..., Fuck The USA) vagy a hagyományokat méltóképpen folytató újabb dühkitörések (Beat The Bastards), ez a buli inkább azoknak jelentett valamit szerintem, akik már rajongói a csapatnak, új híveket most aligha sikerült toborozni. Nem mintha a 'ploitedet megillető hatalmas tombolás elmaradt volna, de kár a kihagyott helyzetért... Egyébként többnyire csak ímmel-ámmal bemozduló hangszereseket lehetett látni a deszkákon, Wattie egymaga vitte a hátán a showt és ezzel nem is volt gond - maga a koncert érdemelt volna jobb, emberibb körülményeket. Oké volna amúgy ez a Nem Art klub; ha sikerülne rendesen felkészíteni egy ekkora tömeg fogadására és ha jobban odafigyelnének a fellépők megszólalására, akkor én se zúgolódnék többet.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.