Shock!

november 29.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Stonehenge, Nemesis, Da Capo - Budapest, 2002. február 9.

nemesis_kEnnek a bulinak az alapötletét az akkortájt megjelenő friss Dream Theater alkotás adta, ám zeneileg éppen Petrucciékról szólt a legkevésbé az egész. Ezt biztosan nehezményezték is páran, annál jobban örültek viszont azok, akik leakasztották a magukét a nyereménysorsoláson (a fődíj egy utazás volt a müncheni Dream/Pain Of Salvation koncertre!!!). A lényeg, hogy egyrészt bele tudtunk fülelni a Six Degrees lemezbe, másrészt pedig a hazai prog. színtér jeles képviselői, a Dream igaz hívei is összeálltak egy közös buli erejéig.

időpont:
2002. február 9.
helyszín:
Budapest, Wigwam
Neked hogy tetszett?
( 1 Szavazat )

Hármójuk közül a nyitó Da Capo, illetve a főbandaként fellépett Stonehenge szereplését - miután a két csapatot többször is alkalmam nyílt lefigyelni a közelmúltban - ezúttal nem tárgyalnám hosszasan, mindketten a tőlük megszokott szintet és műsort nyújtották alapvetően, kisebb-nagyobb pluszokkal, meglepetésekkel (a "nagyobb" kategóriába tartozott a szentgotthárdi módra tálalt Scarred, könnyű kitalálni, melyik zenekartól...).

Az est legfontosabb mozzanatát nekem a rég látott Nemesis újbóli felbukkanása jelentette. A már megszilárdult jelenlegi felállás egyik legelső fellépésén tavaly nyáron ott voltam, azóta kellett folyamatosan várnom az újabb alkalomra. Külön öröm számomra, hogy ismét aktívan nyomul egy akkora zenész, mint a basszusgitáros Beró, borzasztóan sajnáltam volna, ha a Wellingtonos évek után csak úgy elkallódik. Dobos poszton szintén jót tett a váltás, hihetetlenül megélénkültek, sokkal komplexebbek lettek a tempók!

Az ének pedig talán metalosabb, mint Ákos idejében volt, de ez is inkább csak új színezetet jelent a Psychogeist ciklus, a Négy tükör vagy a Predesztináció jól ismert dallamainak, nem befolyásolja azok karakterét. Elhangzott ezek mellett egy instrumentális szerzemény a Goddess Nemesis anyagából és egy friss Nemesis dal, a Menedék. Ez utóbbit összetettsége és hossza ellenére is sikerült nagyon kihegyezni a refrénre, korábban ez nem volt mindig így Fábiéknál. Ha ez az irány a mérvadó az idén megjelenő harmadik Nemesis albumra nézve, akkor biztosan nincs ok az aggodalomra. Én már alig várom!..

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.