Shock!

október 16.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Koncert tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Morbid Angel, Krisiun - Budapest, 2004. március 15.

Vannak olyan zenekarok, melyeket az embernek akkor is látnia kell, ha történetesen épp nem nagy rajongója az adott stílusnak. Ilyen a Morbid Angel is, így tehát – annak ellenére, hogy nem vagyok egy death metal fan – én is leslattyogtam nemzeti ünnepünkön a Népligetbe. Mivel én is utálom, ha olyanok okoskodnak a kedvenc műfajommal kapcsolatban, akiknek fogalmuk sincs az adott zenéről, így most én sem bocsátkoznék világmegváltó gondolatokba, netalán valamiféle észosztásba, inkább csak leírom, nekem hogy tetszett a buli.

időpont:
2004. március 15.
helyszín:
Budapest, E-klub
Neked hogy tetszett?
( 3 Szavazat )

Amikor odaértem az E-Klubhoz jókora tömeg fogadott. Szépen ott álldogáltunk, mikor megjelent egy helyi rendező (!!!) arc a kocsijával, és úgy döntött, hogy neki mindenképpen a lépcső mellé kell parkolnia. Az sem zavarta, hogy ehhez át kellett hajtani az ott tömött sorban várakozó több száz emberen! Mikor egyesek nehezményezték, hogy ugyan már, nem kéne átmenni a lábunkon, még a fickónak állt feljebb; majdnem tömegverekedés lett belőle… Mindegy, éljenek az E-Klubos rendezők, irány Európa! Ráadásul a beengedés is csúszott, így mire beértem, a Gutted már épp búcsúzkodott. Sebaj, majd valahol, valamikor őket is biztos elcsípem!

Utánuk következett a Krisiun, akiket tanult és értő barátom nagyon magasztalt korábban, így kíváncsian vártam, mit produkálnak. Trióként álltak színpadra a srácok, hogy egy elég meggyőző fél órával ajándékozzanak meg minket. Hála istennek elejétől fogva jól szóltak, így adottak voltak az ideális körülmények a megismerkedésünkhöz. Ami leginkább lejött a bandáról, az a profizmus, látszott rajtuk, hogy nem ez az első fellépésük. Főleg a dobos tetszett, aki valami hihetetlen jól és pontosan ütötte a villámgyors témákat. A közönségnek is bejött a produkció, bemozdultak rendesen a srácok. Nem véletlenül, mivel nem volt semmi üresjárat, jöttek egymás után a gyors dalok, csak néhány középtempósat iktattak be “pihenésül”. Az elég brutál kinézetű énekes fickó (nem szívesen találkoznék vele egy sikátorban) csak pár szavas konferanszokat eresztett meg két őrlés között, így a kb. 35 perces időt maximálisan kihasználták.

Kilenc óra körül lépett a deszkákra minden idők egyik legnagyobb hatású death metal zenekara, a Morbid Angel. Láthatóan mindenki nagyon várta már őket, a tisztelt publikum már az első percben megőrült, remek hangulatot teremtett a csapat. Az egy plusz turnégitárossal kiegészült zenekar minden cicoma nélkül csapott a húrok közé, hogy mintegy másfél óráig szórakoztasson minket.
Mivel nem vagyok szakértő, nem tudom, milyen számokat játszottak, de Steve Tucker konferanszai elárulták, hogy az új lemez dalai ugyanúgy terítéken voltak, mint a régi klasszikusok. Itt már végre nem csak villám-témákat hallhattunk, helyet kaptak lassabb dalok is (amelyek kicsit hiányoztak a Krisiunnál). Ezek személy szerint nekem jobban bejöttek, sokkal jobban érvényre jutott Trey játéka, élmény volt hallgatni. Nem mozogta szét magát egyébként a fickó, a színpad jobb oldalán állva, terpeszben nyomta a szólókat, jellegzetes testtartásában, de az arcán lehetett látni, hogy teljes átéléssel játszik. A frontemberkedést teljesen Steve Tuckerre hagyta, aki meg is felelt a feladatnak, remekül szót értett a közönséggel. Egy dolgot sajnáltam csak nagyon, nevezetesen, hogy Pete Sandoval szinte teljes sötétségben, egészen hátul ütötte a cájgot, így csak hallani lehetett, sajnos semmit nem láttam a legendás dobosból. Mindegy, így is élmény volt hallani, amit összejátszott.

Ilyen előadásban nem csoda, hogy engem is elkapott kissé a death metal hangulat (a fanatikusok közé azért nem merészkedtem), igencsak sajnáltam, mikor vége lett a bulinak. Szemmel láthatólag Azagthothék is nagyon jól érezték magukat, így természetes volt, hogy a koncert vége után visszajönnek még egy ráadásra. Mikor ez is lement volt egy kis pengető osztogatás, we will return, stb. és már ott sem voltak. Azt hiszem, aki Morbid Angel rajongó, az biztos nem bánta meg, hogy aznap este eljött, sőt valószínűleg élete egyik legnagyobb koncertélményével gazdagodott, én pedig egy remek élő teljesítményt láttam és megismertem egy érdekes bandát! A végén még death metalos leszek?!

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2007. január 12.