Shock!

június 22.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Glenn Hughes: „A rockzene nem halt meg, de egyértelműen haldoklik”

Méltó módon ünnepli Glenn Hughes, a Deep Purple egykori énekes/basszusgitárosa az idén ötven éve megjelent Burn lemez ötvenedik születésnapját: a Glenn Hughes Performs Classic Deep Purple Live – Celebrating the 50th Anniversary of the album Burn 2024 Europe című turné műsora a klasszikus album anyaga köré épül. A körútnak április 30-án budapesti állomása is volt a Barba Negrában, a koncert előtt pedig alkalmunk nyílt leülni a 72 éves legendával egy kis beszélgetésre.

glenn_hughes_2024_01

Hogy halad a turné, és meddig tervezed folytatni?

Februárban indult a turné Amerikában, és már azok is remek bulik voltak, most pedig hat hétig itt leszünk Európában. Az én fejemből pattant ki a turné ötlete, két évvel ezelőtt. Az egész pusztán arról szól, hogy megünnepeljük a Deep Purple örökségét. Novemberben lesznek az utolsó ilyen bulik, aztán soha többé nem csinálok majd ilyesmit. Persze lesz pár Purple-dal műsoron jövőre is, de visszatérek inkább a szólódolgaimhoz. Érkezik egy új lemezem is a nyáron, szóval teljesen átalakulnak majd a koncertjeim.

Szóval akkor ezek ilyen „most vagy soha″ jellegű bulik?

Ebben a formában igen. Tudod, nem csinálhatom ezt örökké. Olyan sok más dal is van, amit játszhatok, például a szólólemezeimről is, és pontosan ezt is tervezem csinálni a jövőben.

Szoktál beszélni a régi kollégákkal a Purple-ből?

Csak David Coverdale-lel. Ő a mai napig nagyon jó barátom, de a többiekkel semmi kapcsolatom nincs. Fogalmam sincs, mi van velük.

glenn_hughes_2024_02

Van szó esetleg egy élő felvétel kiadásáról, ezen turnét követően?

Nem tervezek ilyesmit, de persze sosem lehet tudni, mit hoz a jövő.

Hamarosan érkezik az új Black Country Communion-album is. Hogy jöttetek újra össze a többiekkel?

Joe Bonamassa jött el hozzám 2022 végén, akkor döntöttük el, hogy 2023 elején újra együtt fogunk mizsikálni. Így is lett, a dalokat pedig nálam, a házamban raktuk össze, ketten. Nagyon könnyen össze is állt minden. Abban a bandában mindenki nagyon jó barátom, jó srácok, könnyű velük együtt dolgozni.

Beszéljünk kicsit a The Dead Daisiesben töltött évekről is!

David Lowy 2019-ben kért meg, hogy csatlakozzak. Írtam is pár dalt nekik a Holy Ground lemezre, aztán beütött a covid és kábé egy évig semmi sem történt. Utána felvettünk még egy közös lemezt, amire szintén hoztam egy csomó ötletet, komplett dalokat is. Elégedett is voltam azzal a Radiance-szel, és tulajdonképpen nem is volt semmi gond a Dead Daisiesszel, de azt éreztem, hogy ez mégsem az én bandám. Bennem volt, hogy vissza kell térnem a saját világomba, a saját dolgaimhoz. Ezért léptem végül ki tőlük.

glenn_hughes_2024_03

Ahogy te is említetted, már éppen ideje, hogy megjelenjen egy új Glenn Hughes-szólólemez, hiszen nyolc éve nem adtál ki ilyesmit. Mit lehet tudni a nemsokára érkező anyagról?

Igazi Glenn Hughes-cucc lesz, egy soul-rock lemez. Nem metál, nem sima rock, hanem Glenn-féle „soulful rock″. Ez vagyok én. Pont a múlt héten fejeztem be a dalok felvételét, és nagyon elégedett vagyok a végeredménnyel.

Ott lesz a dalokban az a funkos érzésvilág is, amiket annyira szeretünk tőled? Mert nekem az ilyesmi nagyon hiányzott a The Dead Daisiesszel készített lemezeidről.

(suttogva) Próbálkoztam ilyesmivel náluk is, de nem működött!

Karriered során játszottál különböző korosztályok legnagyobb gitárosaival, Blackmore-ral, Iommival, majd később John Norummal, Doug Aldrichcsel. Hogy látod, mi a legnagyobb különbség ezen gitárosgenerációk stílusa között?

Számomra a '70-es évek volt az aranykor, az autentikus rockmuzsikák ideje, és ekkor alkottak a legnagyobb gitárosok is: Tony Iommi, Ritchie Blackmore, Jeff Beck, Jimmy Page. A '80-as években nem igazán láttam ekkora egyéniségeket, egyetlenegyet, Eddie Van Halent kivéve. Ő fantasztikus volt, de a többiektől nem igazán ájultam el. Mindig valami izgalmasat, frisset, újat keresek, és már akkoriban sem nagyon hallottam ilyesmit, és sajnos manapság sem hallok.

glenn_hughes_2024_04

Szerinted a mostani fiatalok között lesznek, akik olyan legendás karriert futnak be, mint akár te magad?

Nagyon remélem, de egyelőre nem igazán látom, ki lesz az.

Szerinted miután visszavonultál, lesz valakiből az új Voice of Rock?

Remélem, és biztosan lesz is. Több mint három évtizede én vagyok a Voice of Rock, szóval igazán jöhetne valaki, aki átveszi a stafétát. Viszont nem tudom, ki lesz az. Mondd meg inkább te! Van pár jó barátom, akik remek énekesek, például Chris Stapleton, de ő is elmúlt már 40 éves.

A Soul Mover lemezeden van egy dal, amiben azt énekled, hogy „nothing lasts forever but the song." Mit gondolsz, tényleg örökké tart a rockzene?

Igen, de hogy örökké hallgatni is fogják-e, abban már korántsem vagyok biztos. Azt gondolom, hogy ugyan a rockzene nem halt meg, de egyértelműen haldoklik. Közel sem olyan népszerű például, mint a hip-hop vagy a popzene. Sajnos már közel sem az a rock′n′roll, ami egykoron volt.

glenn_hughes_2024_05

Szerinted fog ez változni, vagy a tendenciát nem lehet megfordítani?

Azt hiszem, több izgalmas, egyéni énekesre és dalszerzőre lenne szükség a változáshoz. Én legalábbis hiányolom ezeket, és többet szeretnék hallani belőlük. Egyszerű, fogós dallamokat akusztikus gitáron. Hogy a dal legyen a lényeg, ne a körítés.

Ki volt az utolsó ilyen dalszerző?

Az utolsó, akit igazán jónak gondolok? Jeff Buckley.

Kiket hallgatsz mostanában?

Egyáltalán nem hallgatok zenét. Folyamatosan írok, új ötleteket dolgozom ki, és emellett nem jut időm rá, de nem is igazán igénylem. Az elmúlt öt évem amúgy is nagyon sűrű volt, hiszen összeraktunk két nagylemezt a The Dead Daisiesszel, aztán jött az új Black Country Communion, meg a friss szólólemezem. Imádom a zenét, de nem jutok el túl gyakran odáig, hogy hallgatni tudjam.

glenn_hughes_2024_06

Mi motivál még ma is?

Imádok énekelni, főleg élőben, embereknek. Az én generációm nagy énekesei mind ilyenek. Szeretünk előadni, színpadon állni, szórakoztatni.

Vannak olyan zenészek, akikkel igazán közeli barátságban vagy ma is?

Chad Smith a legjobb barátom, de Joe Bonamassa, Tony Iommi is nagyon közeli barátaim.

Tanultál amúgy valaha énekelni?

Mikor 14 voltam, tagja voltam az iskolai kórusnak, de akkor még tipikus gyerekhangom volt. Aztán egy nap úgy ébredtem, hogy ott volt a torkomban mindaz, amit a lemezeimen hallani. Amúgy nem akartam énekelni, gitárosnak készültem. Sosem gondoltam volna, hogy énekelni fogok, de valahogy mindig úgy alakult, hogy a többiek noszogattak, hogy énekeljek. Kezdve az apámmal. Nagyon hálás vagyok nekik és hálás vagyok a hangomért is. A mai napig imádok énekelni.

Szoktál gyakorolni ma is?

Minden nap. Van egy rakat légzés- és énektechnikai gyakorlat, amiket minden egyes nap elvégzek.

Mit gondolsz, eljön majd egyszer az az idő, amikor eleged lesz a zenebizniszből és nyugdíjba mész?

Ó, már most is elegem van a zenebizniszből, az biztos! Eleve manapság már kifejezetten rossz üzlet ez az egész. Nem a pénzért csinálom, csupán csak azért, mert még mindig imádok színpadon lenni, és csodás rajongóim vannak, akik mindenben támogatnak. De már csak pár évig tervezek aktív maradni.

glenn_hughes_2024_07

Komolyan el tudod képzelni magad, ahogy otthon ülsz, és csak magadban énekelgetsz?

Igen is, meg nem is. Csodás feleségem, családom, otthonom és kutyáim vannak. Gyönyörű helyen élek. Az éneklés persze biztos hiányozni fog, ahogy a dalszerzés is. De nézd, Mick Jagger és Keith Richards 80 év fölött vannak, én pedig nem akarok olyan lenni, mint ők, nem tervezek ennyi idősen színpadra állni. Amit ma tudok, az az öt oktáv nem fog örökre menni. Az embernek csak limitált ideje van, és fogok úgy is színpadon állni, hogy nem tudom hozni a régi színvonalat.

Egy korábbi interjúdban említetted, hogy nem bántál meg semmit a karriered során, annak ellenére, hogy szinte nem is emlékszel a komplett '80-as évekre. Mégis, ha lehetne, változtatnál valamin?

Ha változtathatnék valamin, az csakis egyetlen egy dolog lenne, méghozzá az alkoholizmus és a függőségek. Mikor híres lettem, egyáltalán nem akartam az a fickó lenni, aki végül vált belőlem, de sajnos a rossz utat választottam. Szóval a '80-as években csináltam pár dolgot, amikre egyáltalán nem vagyok büszke. Viszont rengeteget tanultam belőlük, többek között azt is, hogy állhat fel az ember a padlóról, hogyan gyógyulhat meg. Harminckét éve tiszta vagyok, és nagyon hálás, hogy kaptam egy új esélyt az életre.

Mi az élet értelme?

Hogy légy jelen, hogy éld meg a pillanatot. Most, hogy itt vagyok veletek, nem gondolok a következő interjúra vagy a koncertre, hanem megélem ezt a beszélgetést. Az is nagyon boldoggá és elégedetté tesz, hogy itt lehetek veletek most.

glenn_hughes_2024_08

 

Hozzászólások 

 
#31 Sensei221 2024-06-06 09:49
Fociban, teniszben meg sok egyéb helyen is ki tudnak kopni a régi sztárok, de mindig jönnek újak, itt is ez lesz. Hozzáteszem hogy itt még akár 10 vagy több év is lehet amikor pl. 80-as évek végi sztárok eltűnnek. Egyébként pop zenében sincsenek olyan új nagy sztárok mint régebben. Ez van, változik a piac, de a rockzene soha nem fog eltűnni.
Idézet
 
 
#30 Csiba 2024-06-05 07:27
Idézet - queensryche999:
Idézet - Csiba:
Hiába írnak a fiatal zenekarok jobbnál jobb dalokat itthon is,de ha az 50+ os vén"marhák"nem fogadják be,akkor nem is csod a,hogy haldoklik! A magyar átlag rokker szellemi képessége megragadt akétforintos dal,a jel és a rock katonái szinten! Ez az igazság! Ja meg a paranoid...


Könyörgöm folytasd, veled nevetünk, nem rajtad. ;)

Nyugodtan nevess
Idézet
 
 
#29 2Gábor2 2024-06-04 09:17
Idézet - Equinox:
Idézet - 2Gábor2:
Idézet - Equinox:
Pedig bizony vannak arénákat megtöltő fiatal rockzenekarok. Még eurovíziót is nyernek (én nem onnan ismerem, hanem innen). Maneskin. Csak aztán jön a köpködés, hogy RHCP meg nem tudom milyen hatásaik vannak. De attól még fiatalok, ügyesek és népszerűek. És még vannak ilyenek, pl Ghost. Őket is köpködi minden okoskodó de egyelőre ők töltenek meg minimum kézilabda arénákat, ha Népstadionokat még nem is.


Maneskin? Popzene.

Pontosan erről a hamis felsőbbrendűskö désről beszélek :)

Ami nem kőkemény metal vagy nem 40 évvel ezelőtti rockzene, attól még lehet rockzene, csak más rockzene. Az ilyen vélemények kapcsán mindig elgondolkozom, hogy mondjuk '82-ben mi mehetett a boomerek meg a Maiden, Tygers, Saxon, Leppard, JP, Motörhead fanok között.

"ezek a mai fiatalok csak zajonganak, hova lett a Stones meg a Beatles? 2 éve megölték Lennont is, meghalt Bonham, vége a rockzenének" stb stb. Ezek az emberek képtelenek elfogadni, hogy minden kornak megvan a maga korszelleme és az annak megfelelő rockzenéje. A Maneskin nem valami Sabbath meg Purple szintű kolosszus, hanem egy szórakoztató bandája a jelennek, kb mondjuk egy Sweet vagy Slade. A Sweetet is köpködték régen, pedig (=mert) iszonyú sikeresek voltak.

Hughes meg egy élő legenda, remélem, erről nem fogunk vitát nyitni.


Butaságokat írsz.
Én a Beatles óta követem a zenei trendeket, ők voltak az első kedvencek anno. Semmi gondom nincs az őket követő trendekkel, irányzatokkal, legyen az prog rock, hard rock, metalzenék a legextrémebbeki g, grunge, punk vagy bármi (és popzenét is hallgatok, ha nem is sokat) De egy inkább popzenét nyomó divatcsapatból levezetni, hogy mecsoda jövője van a rockzenének, vicc kategória. Minden kornak megvoltak az irányadó trendjei, előadói a rockzenében, ma ez nincs meg. Epigonok vannak és Maneskinhez hasonló kamu műanyag divatbandák. Ahogy lentebb írta valaki, a számokkal nem érdemes vitatkozni, a rockzene már nem a fiatalok zenéje, pedig a rockzene ereje a fiatalságban volt mindig is.

"Hughes tömören összefoglalta a lényeget, nála a pont." - ebből következtettél arra, hogy megkérdőjelezem ? Van baj rendesen a tornyodban...
Idézet
 
 
#28 queensryche999 2024-06-04 07:30
Idézet - Csiba:
Hiába írnak a fiatal zenekarok jobbnál jobb dalokat itthon is,de ha az 50+ os vén"marhák"nem fogadják be,akkor nem is csod a,hogy haldoklik! A magyar átlag rokker szellemi képessége megragadt akétforintos dal,a jel és a rock katonái szinten! Ez az igazság! Ja meg a paranoid...


Könyörgöm folytasd, veled nevetünk, nem rajtad. ;)
Idézet
 
 
#27 Csiba 2024-06-03 22:24
Hiába írnak a fiatal zenekarok jobbnál jobb dalokat itthon is,de ha az 50+ os vén"marhák"nem fogadják be,akkor nem is csod a,hogy haldoklik! A magyar átlag rokker szellemi képessége megragadt akétforintos dal,a jel és a rock katonái szinten! Ez az igazság! Ja meg a paranoid...
Idézet
 
 
#26 Equinox 2024-05-26 17:57
Idézet - 2Gábor2:
Idézet - Equinox:
Pedig bizony vannak arénákat megtöltő fiatal rockzenekarok. Még eurovíziót is nyernek (én nem onnan ismerem, hanem innen). Maneskin. Csak aztán jön a köpködés, hogy RHCP meg nem tudom milyen hatásaik vannak. De attól még fiatalok, ügyesek és népszerűek. És még vannak ilyenek, pl Ghost. Őket is köpködi minden okoskodó de egyelőre ők töltenek meg minimum kézilabda arénákat, ha Népstadionokat még nem is.


Maneskin? Popzene.

Pontosan erről a hamis felsőbbrendűskö désről beszélek :)

Ami nem kőkemény metal vagy nem 40 évvel ezelőtti rockzene, attól még lehet rockzene, csak más rockzene. Az ilyen vélemények kapcsán mindig elgondolkozom, hogy mondjuk '82-ben mi mehetett a boomerek meg a Maiden, Tygers, Saxon, Leppard, JP, Motörhead fanok között.

"ezek a mai fiatalok csak zajonganak, hova lett a Stones meg a Beatles? 2 éve megölték Lennont is, meghalt Bonham, vége a rockzenének" stb stb. Ezek az emberek képtelenek elfogadni, hogy minden kornak megvan a maga korszelleme és az annak megfelelő rockzenéje. A Maneskin nem valami Sabbath meg Purple szintű kolosszus, hanem egy szórakoztató bandája a jelennek, kb mondjuk egy Sweet vagy Slade. A Sweetet is köpködték régen, pedig (=mert) iszonyú sikeresek voltak.

Hughes meg egy élő legenda, remélem, erről nem fogunk vitát nyitni.
Idézet
 
 
#25 2Gábor2 2024-05-25 16:31
Idézet - Equinox:
Pedig bizony vannak arénákat megtöltő fiatal rockzenekarok. Még eurovíziót is nyernek (én nem onnan ismerem, hanem innen). Maneskin. Csak aztán jön a köpködés, hogy RHCP meg nem tudom milyen hatásaik vannak. De attól még fiatalok, ügyesek és népszerűek. És még vannak ilyenek, pl Ghost. Őket is köpködi minden okoskodó de egyelőre ők töltenek meg minimum kézilabda arénákat, ha Népstadionokat még nem is.


Maneskin? Popzene.
Idézet
 
 
#24 Equinox 2024-05-25 13:56
Pedig bizony vannak arénákat megtöltő fiatal rockzenekarok. Még eurovíziót is nyernek (én nem onnan ismerem, hanem innen). Maneskin. Csak aztán jön a köpködés, hogy RHCP meg nem tudom milyen hatásaik vannak. De attól még fiatalok, ügyesek és népszerűek. És még vannak ilyenek, pl Ghost. Őket is köpködi minden okoskodó de egyelőre ők töltenek meg minimum kézilabda arénákat, ha Népstadionokat még nem is.
Idézet
 
 
#23 Warrel Dane 2024-05-25 09:18
Idézet - Draveczki-Ury Ádám:
Idézet - Warrel Dane:
Tehát azt mondod, hogy kb 20 év múlva nem lesz épkézláb ember a rock/metál színtéren? Hm....nem hiszem.

Ilyet speciel egy szóval sem mondtam.

Ezt írtad: "Fiatalok nélkül pedig gond lesz később, zenészi és befogadói oldalon is. Ennek már bőven látszanak a jelei."
Ebből következtettem arra, amit én írtam. De ezek szerint rosszul. No problemo!.
Idézet
 
 
#22 2Gábor2 2024-05-24 20:58
Hughes tömören összefoglalta a lényeget, nála a pont.
Már régóta nem ez a fiatalok zenéje és nem is lesz az már.
Idézet
 
 
#21 kornel 2024-05-24 10:43
2080-ra várható a teljes kipusztulás.Én is kb 105 leszek már akkor.Valszeg a Wacken is kiürül akkorra.A kisebb helyekről nem is beszélve.
Idézet
 
 
#20 Draveczki-Ury Ádám 2024-05-24 09:10
Idézet - Warrel Dane:
Tehát azt mondod, hogy kb 20 év múlva nem lesz épkézláb ember a rock/metál színtéren? Hm....nem hiszem.

Ilyet speciel egy szóval sem mondtam.
Idézet
 
 
#19 Claudius Oltarimanus 2024-05-24 08:42
"A kereket sem kell újra feltalálni azt már egyszer jól kitalálták."

Dimebag

Egyszerűen jó dalokat kell írni, vagy ha az nem megy akkor nagyon szart. Az a lényeg, hogy az ember felkapja rá a fejét. Igazából a korrekt közepes produkciókkal van tele a padlás.
Idézet
 
 
#18 Warrel Dane 2024-05-24 08:08
Idézet - nikfisz:
Idézet - Warrel Dane:
Idézet - nikfisz:
Idézet - Warrel Dane:
Azért a címben szereplő mondat, így kiragadva a szövegkörnyezet ből, egészen más értelmet nyer(het), mint ahogyan azt Hughes gondolja. Az eladhatóság szempontjából valóban igaz lehet részben, de az idei Wackenre megint rekord idő alatt fogytak el a jegyek, a Judas/Saxon/Uriah Heep turné szintén nagyon sikeres (majd mindenhol telt házas), az AC/DC koncertekről nem is beszélve. Gondolom a fizikai hanghordozókra lehet leginkább igaz az állítás, hisz a koncertek azért elég nézőt vonzanak, ahogy tapasztalom.
A rock/metal zene már sok hullámvölgyet túl élt, ezt is túl fogja.
AC/DC?Judas/Saxon/Uriah Heep??!! Ezek a zenészek mind-mind 70 éves emberek!! De a Guns-Metallica tagjai is már 60 körül vannak. Ráadásul ezekre a bandákra negyven/ötven plusszosok járnak túlnyomó többségében.(csendben megjegyzem:nosz talgiázni) A Rockműfajban újdonság,frisse ség,innováció,f iatalosság Nulla. Mi ez ha nem haldoklás?!


Ha ott lettél volna azon hármas koncerten nem írnál ilyen butaságokat. Annyi huszon-harminc éves ember volt azon a koncerten, hogy simán öregnek éreztem magam az 54 évemmel.
Így fiatalosság, innováció, frissesség nélkül te már nem is hallgatsz rock/metál albumokat? Komolyan kérdezem, nem ironizálok.
Én meg pl. Accept-en voltam pl. Ott a 47 évemmel fiatalnak éreztem magam,annyi őszhajú volt.Vagy a Saxon-on....Nyilván vannak fiatalok is a koncerteken,de szerintem nem ez a jellemző.Miért is lenne?Ez nem az ő zenéjük.Max. nosztalgiából,v agy a Faterral sasolnak.Ahogy az enyém se a Beatles volt....(már generáció szerint.Bár a Led Zeppelint szeretem pl.98ban voltam is Page/Plant koncerten 22 évesen) Egyébként hallgatok rockzenét természetesen.Most pl.az új Rancid pörög és k.rva jó....De kérdem én:A végtelenségig a 70es 80as évek rockzenéjére fogunk csápolni??!! Ha igen,akkor az ki....ott szomorú.Én örülnék a legjobban ha lennének új és jó Rocknrollerek,d e nincsenek......

Na, ennek örülök, hogy azért nem engedted el a kezét a műfajnak.
Ahogy lentebb is írtam, majd lesz valami újítás, ha nem holnap, akkor holnapután vagy a jövő hónapban.
Idézet
 
 
#17 nikfisz 2024-05-23 23:16
Idézet - Warrel Dane:
Idézet - nikfisz:
Idézet - Warrel Dane:
Azért a címben szereplő mondat, így kiragadva a szövegkörnyezet ből, egészen más értelmet nyer(het), mint ahogyan azt Hughes gondolja. Az eladhatóság szempontjából valóban igaz lehet részben, de az idei Wackenre megint rekord idő alatt fogytak el a jegyek, a Judas/Saxon/Uriah Heep turné szintén nagyon sikeres (majd mindenhol telt házas), az AC/DC koncertekről nem is beszélve. Gondolom a fizikai hanghordozókra lehet leginkább igaz az állítás, hisz a koncertek azért elég nézőt vonzanak, ahogy tapasztalom.
A rock/metal zene már sok hullámvölgyet túl élt, ezt is túl fogja.
AC/DC?Judas/Saxon/Uriah Heep??!! Ezek a zenészek mind-mind 70 éves emberek!! De a Guns-Metallica tagjai is már 60 körül vannak. Ráadásul ezekre a bandákra negyven/ötven plusszosok járnak túlnyomó többségében.(csendben megjegyzem:nosz talgiázni) A Rockműfajban újdonság,frisse ség,innováció,f iatalosság Nulla. Mi ez ha nem haldoklás?!


Ha ott lettél volna azon hármas koncerten nem írnál ilyen butaságokat. Annyi huszon-harminc éves ember volt azon a koncerten, hogy simán öregnek éreztem magam az 54 évemmel.
Így fiatalosság, innováció, frissesség nélkül te már nem is hallgatsz rock/metál albumokat? Komolyan kérdezem, nem ironizálok.
Én meg pl. Accept-en voltam pl. Ott a 47 évemmel fiatalnak éreztem magam,annyi őszhajú volt.Vagy a Saxon-on....Nyilván vannak fiatalok is a koncerteken,de szerintem nem ez a jellemző.Miért is lenne?Ez nem az ő zenéjük.Max. nosztalgiából,v agy a Faterral sasolnak.Ahogy az enyém se a Beatles volt....(már generáció szerint.Bár a Led Zeppelint szeretem pl.98ban voltam is Page/Plant koncerten 22 évesen) Egyébként hallgatok rockzenét természetesen.Most pl.az új Rancid pörög és k.rva jó....De kérdem én:A végtelenségig a 70es 80as évek rockzenéjére fogunk csápolni??!! Ha igen,akkor az ki....ott szomorú.Én örülnék a legjobban ha lennének új és jó Rocknrollerek,d e nincsenek......
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.