Shock!

január 21.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Black-Out: „Legyen kevesebb, de nagyobb durranás”

1115bo01November 16-án a budapesti Barba Negrában ünnepli a zenekar fennállásának huszadik évfordulóját a Black-Out. A zenekar jelenlegi felállása mellett az összes régi tagot felvonultató speciális buli kapcsán Csányi Szabolcs gitáros válaszolt néhány villámkérdésünkre.

A legfontosabb és leginkább aktuális információ veletek kapcsolatban, hogy november 16-án a Barba Negrában ünneplitek a zenekar huszadik születésnapját. Milyen érzés?

Nyilvánvalóan zseniális érzés, hogy ünneplünk! Húsz év hosszú idő, egyfajta összegzés, visszatekintés is ez a koncert, olyan dalok kerülnek elő próbákon, amikkel évek óta nem találkoztunk. (mosolyog)

Nem csak a jubileum miatt lesz különleges ez a koncert, hanem azért is, mert minden korábbi Black-Out tag is színpadra lép. Könnyen kötélnek álltak?

Mindegyik taggal nagyon jó barátságot ápolunk, így senkinek nem volt kérdés, jön-e a koncertre! Mi ennek nagyon örülünk. Robival együtt zenélünk a Foo Lightersben, ami éretelemszerűen egy tribute banda, így heti szinten találkozunk, összefutunk. Bercivel is sűrűn találkozom a Rocksuliban, Andrics Lacival videózás ügyben szoktunk kontaktálni... Jamie-vel meg annak ellenére, hogy kiköltözött, tartjuk a kapcsolatot. (mosolyog)

Temesi Berciről lehet tudni, hogy ezerrel pörög, nemrég jelent meg új lemeze, de mi a helyzet Andrics Lacival?

Laci sem maradt távol a zenei élettől, ugyanis rengeteg produkció felvételét irányítja, többek között ezt a bulit is az ő stábja rögzíti majd a Hammer által. Ezt mindenképpen hamar meg is jelentetjük majd, de a formája még titok.

A vendégeken túl speciális műsorral is készültök?

Nagyon sok régi dalt próbálgattunk, poroltunk le, és végül Attis állt elő a remek ötlettel, hogy csináljunk belőlük medley-ket. Ez meg is fog valósulni a bulin. Viszont speciális az is, hogy A szív diktál lemezről is előkerül két dal.

Az elmúlt időszakban leginkább a Black-Out akusztikus, kétszemélyes változatával lehetett élőben összefutni. Mi az oka a teljes zenekaros koncertek háttérbe szorulásának?

Több összetevője van ennek a dolognak. Egyrészt így beszéltük meg a zenekarral: ennyi nagy, hangos koncertre tudunk tisztességesen felkészülni. Úgy gondoljuk, legyen kevesebb, de nagyobb durranás egy-egy koncertünk. Másrészt meg nem arról van szó, hogy a nagy bulik helyett van a kétszemélyes, hanem kiegészíti azokat. Teljesen más hangulatú bulik ezek, kötetlenebbek, mókázósabbak, nagyon szeretjük őket.

1115bo2

Attól függetlenül, hogy 2008 óta nem jött ki új lemezetek, gondolom, friss ötletek még születnek. Vannak félkész Black-Out dalok, vagy mindenki az egyéb projektjeiben éli ki magát dalszerzés tekintetében?

Én tele vagyok friss ötletekkel! Remélem, lemegy ez az év végi hajtás, és párosul hozzá szöveg is Kowa részéről. (mosolyog)

Lesz még valaha új Black-Out lemez?

Ha összegyűlik annyi dal, akkor elképzelhető.

Mik a zenekar tervei a születésnapi koncert utánra?

December 19-én Kowával tartunk egy karácsonyi akusztikot kettecskén. Ezúttal a zenekari nagyobb megmozdulás elmarad, mert Zoli külföldön lesz. Viszont hívunk vendégeket, biztosan remek lesz ez is! Jövőre ugyanígy egy-két nagy koncerttel készülünk, és remélem, további új dalokkal. Egy ideje nem ígérünk semmit. (mosolyog)

 

Hozzászólások 

 
+2 #3 NOLA 2013-11-18 12:37
Nagyon nagy élmény volt a szombati koncert.
Legszivesebben, már másnap újra átéltem volna....:-)
Idézet
 
 
#2 Norbert Madi 2013-11-18 11:55
A Szabadlábon lemez személyes hazai kedvenc rokk albumom, valami hasonlót el tudnék viselni még1x :)
Idézet
 
 
+9 #1 NOLA 2013-11-15 12:37
De jó lenne már egy új album Kowával...
Nálam ez a banda Magyaro. legfaszántosabb rock egyuttese..., és kész....:-)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wendigo - Budapest, Vörös Yuk, 2007. február 24.

 

Wendigo - Budapest, Pesti Est Café, 2004. május 15.