Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

ZZ Top: szeptemberben végre kijön a La Futura

La Futura címmel jelenik meg szeptember 11-én a ZZ Top új nagylemeze az American Recordings gondozásában. Az album kiadásának épp itt az ideje, a texasi blues rockerek ugyanis utoljára 2003-ban hoztak ki friss stúdióanyagot Mescalero címmel.

A Rick Rubin producerrel rögzített La Futura állítólag a trió korai időszakának nyers hangzásához kanyarodik vissza, ám egyúttal nem maradnak el róla a kísérletezősebb megoldások sem. A hihetetlen módon negyvenkét éve (!) változatlan felállásban működő zenekar Houstonban, a Foam Box Recordings stúdióban rögzítette a lemez nagyrészét, de bizonyos utómunkálatokat a malibui Shangri Lában is elvégeztek. „Hosszasan és keményen törtük a fejünket arról, milyennek kell lennie ennek az albumnak”, mondja Billy Gibbons énekes/gitáros. „Vissza akartunk térni a korai dolgaink direkt megközelítéséhez, de nem szerettünk volna hátat fordítani a kortárs technológiáknak sem. A múlt és a jelen egybveolvadásának eredménye lett végül a La Futura.”

Az album dallistája az alábbi:

01. I Gotsta Get Paid
02. Chartreuse
03. Consumption
04. Over You
05. Heartache In Blue
06. I Don't Wanna Lose, Lose, You
07. Flyin' High
08. It's Too Easy Manana
09. Big Shiny Nine'
10. Have a Little Mercy

A ZZ Top jelenleg épp Európában koncertezik, az album megjelenését pedig egy speciális, a szokásosnál jóval szűkebb körű koncerttel ünneplik majd meg szeptember 12-én, a New York-i The Beacon Theatre-ben. A csapat legutóbbi budapesti bulijáról itt olvashatsz.

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 Venomádi 2012-08-06 16:32
Remélem azért az előre beharangozott dalok a többivel együtt jobban fognak szólni mint mikor kijöttek, mert a Consumption is rettenetes volt hangzásban, bár lehet hogy direkt. És remélem azt is sikerül elkerülni amit a legutóbbi albumokon, hogy szét van torzítva valamelyik hangszer.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.