Shock!

július 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Zeneileg nyersebbre akartam megcsinálni ezt az albumot, mint az előzőeket”

November 25-én jelenik meg a Witchery új nagylemeze. A svédek hat éve nem hoztak ki új stúdióalbumot, és a felállásuk is módosult a most kihozandó In His Infernal Majesty's Service-re.

0926witchery

witchery_cUtoljára 2010-ben, Witchkrieg címmel adott ki sorlemezt a Witchery, ám az akkori turnék után gyakorlatilag leálltak, és Patrik Jensen gitárosnak (lásd még The Haunted) elég hosszú időbe telt, mire ismét összerakott egy életképes felállást. Martin Axenrot dobosnak egyéb elfoglaltságai, konkrétan az Opeth menetrendje miatt kellett távoznia a fedélzetről, a Dark Funeralból ismert frontembernek, Emperor Magus Caligulának pedig fülproblémái támadtak. A két friss igazolás Chris Barkensjö dobos és Angus Norder dobos, akik mellett Jensen, Sharlee D'Angelo basszer és Rikard Rimfält gitáros játszik a lemezen. A producer Daniel Bergstrand volt, és a csapat a hagyományos thrash/speed/death/black/heavy metal átmenetet ígéri az In His Infernal Majesty's Service-re.

„Zeneileg nyersebbre akartam megcsinálni ezt az albumot, mint az előzőeket", mondja Jensen. „Talán olyan nyersre, mint amilyen az első album volt. Nem szerettem volna túldolgozni semmit, mert én magam is azt a zenét szeretem, ami sokkal inkább érzésből, szenvedélyből fakad, nem pedig kimódolt, megkonstruált. Nem szeretem azokat a produkciókat, ahol hallani lehet, hogy a zenekar rengeteg időt töltött akár egyetlen dal befejezésével, és a gitárfelvételek között összesen jó hónapnyi kávészünetet tartottak. Azt akartam, hogy úgy szóljon a lemez, mint ahol tényleg egy igazi zenekar játszik együtt. A második kívánságom pedig az volt Danielhez, hogy a dobhangzás a Van Halen 1984 albumán hallhatóhoz legyen hasonló. Nagyon imádom azt az agresszív megszólalást."

A kiadó a Century Media lesz.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.