Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Zeneileg kicsit visszakanyarodtam a ’90-es évek végi önmagamhoz”

Ismét hallatott magáról a The Joystix. A hazai punk/rock’n’roll trió a 2020 utolsó napjaiban kiadott jubileumi nagylemezük után két új dallal lepi meg fanjait, ami egyúttal az új felállás stúdiós debütálása is.

0108joystix

New Trick, Old Dog címmel friss maxit jelentetett meg a The Joystix. „A No Expectations lemez gondozása a digitális megjelenés után sajnos a covidhelyzet miatt teljesen másképp alakult, mint ahogy terveztük – mondja Szőke Gábor, azaz Szősző énekes/gitáros. – Azt hittem, amikor a lemezen dolgoztam, hogy egy lecsengő dolog után majd fellélegezhetünk, és minden szépen visszaáll a régi kerékvágásba… hát, nagyon nem így lett. A lemezt ketten játszottuk fel Zsolával, azaz Pintér Zsolt dobossal, a felvételek után nem sokkal pedig a pandémia, illetve a zenekar ügyeinek alakulása teljesen átrajzolták a terveinket, tudtam, hogy más utakat kell keresnünk. Az új basszusgitárosunk, Kerekes Lacika régi motoros a szakmában, kisujjában van ez a muzsika, ráadásul koncerten is működik a dolog együtt, ez pedig meghozta a kedvet ahhoz, hogy most tényleg a teljes zenekar közreműködésével rántsunk fel két dalt. A házi stúdiómban mindenféle kötöttségek nélkül tudunk dolgozni, így kapkodni sem kellett, mindenki örömmel vett részt a folyamatban.”

Az alább meghallgatható két szám régi emlékeket is ébreszthet a hallgatókban. „Zeneileg úgy érzem, kicsit visszakanyarodtam a ’90-es évek végi önmagamhoz, amikor még a S.L.A.N.G.-gel próbáltunk itthon feltupírozott hajakkal boldogulni a grunge-láz közepén. Úgyhogy ezúttal most a rockosabb, mondhatni, sleaze-esebb, lazább oldalunkat villantjuk fel. Reméljük, akik szimpatizálnak ezekkel a stílusokkal, azoknak szerzünk pár kellemes percet ezzel a két szerzeménnyel!”

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.