Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Zenei ötletek sokasága készül előtörni a Poisonból

A jelenleg is futó amerikai grandiózus turné után a Poison valószínűleg nekilát egy új stúdióalbumnak – mondta Rikki Rockett dobos egy friss lapinterjúban. A '80-as évek egyik legnagyobb hajbandája kilenc éve nem jelentetett meg friss dalokat.

„Huszonöt év hosszú idő bármilyen kapcsolatban, de egy rock'n'roll bandában különösen", mondta Rikki Rockett a Belleville News-Democratnek. „Rengeteg mindenen mentünk együtt keresztül, de őszintén szólva jobban játszunk ma, mint valaha. Sokat próbáltunk erre a huszonöt éves jubileumi turnéra, és nagyon-nagyon jól szól a banda. Én is tisztában vagyok vele, hogy sokat fejlődtem, de ez mindannyiunkra igaz: ahogy haladunk előre, annál jobbak leszünk."

A Poison utoljára 2002-ben jelentetett meg friss dalokat, de az akkori Hollyweird album még a sikeres nosztalgiaturnék ellenére is csúnyán elhasalt a kereskedelemben, és a kritika is rosszul fogadta. Ennek ellenére nem elképzelhetetlen, hogy Bret Michaels énekes, C.C. DeVille gitáros, Bobby Dall basszusgitáros és Rikki Rockett hamarosan ismét nekiveselkedik egy nagylemeznek. „Egy ilyen zenekarban mindannyian a saját életünket éljük, ha éppen nem vagyunk együtt. Mindezt összehozni egy lemez érdekében meglehetősen ijesztő feladat, baromi nehéz dolog. Az utolsó turnénk csaknem másfél évig tartott, és utána egyszerűen szünetre volt szükségünk. Ha a mostani kör véget ér, szintén elvonulunk egy kicsit lazítani, de azt követően remélhetőleg megkezdhetjük az új anyag megírását és felvételét. Bizonyos szempontból még mindig olyanok vagyunk, mint egy garázsbanda, mert így születnek az ötleteink. A mostani próbák során is jammeltünk, játszogattunk, fasza új riffekkel, groove-okkal álltunk elő. Egyenesen odáig fajult a dolog, hogy le kellett állítanunk magunkat, és visszatérni a mostani show összerakásához... De van egy rakás új zene, ami csak arra vár, hogy előjöjjön belőlünk, és tudjuk, hogy a következő lépésnek ennek kell lennie."

A Mötley Crüe-vel és a New York Dollsszal közös, roppant sikeres amerikai turné Rikki szerint kiváló hangulatban zajlik. „Sokáig tartott összeszervezni ilyen-olyan okok miatt, de végre összejött, és most ez az év leghatalmasabb, leginkább várt rock'n'roll turnéja. Remekül érezzük magunkat a Mötley-ékkel. Senki sem játssza a rocksztárt, és mindenki megtalálja a hangot a másikkal. A dolog igazi nyertese pedig a közönség, akik slágereket és slágereket és slágereket és slágereket kapnak a műsorban."

A pennsylvaniai Harrisburgből elszármazott Poison több mint 30 millió lemezt adott el pályafutása során, és tíz daluk is bekerült az amerikai lista első tíz helyezettje közé. Ezek közül az Every Rose Has Its Thorn című ballada három héten át állt a Billboard kislemezlistájának első helyén 1988 karácsonyán, és ezzel a korszak egyik legnagyobb hard rock sikerdalának számított.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.