Shock!

május 07.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Winter Sun: új dal Eric Petersontól és egy kanadai folkénekesnőtől

1227ericleahJövőre elméletileg új Testament- és Dragonlord-albummal is jelentkezik Eric Peterson, azonban az ünnepekre egy melodikusabb számot hozott ki a gitáros. Eric egy Leah nevű kanadai folkénekesnővel rakta össze a Winter Sun című tételt, méghozzá egy népszerű okostelefonos alkalmazás segítségével.

Három nap alatt, a WhatsAppon keresztül hozta össze a Winter Sun című dal alapjait Eric Peterson, a Testament gitárosa, illetve a kanadai folkénekesnő, Leah, akik pár évvel ezelőtt már dolgoztak együtt egy számon. „Hangüzeneteket és zenerészleteket küldözgettünk egymásnak a WhatsAppon, így hoztuk össze az ének-, dob-, gitár- és basszustémákat”, mondja Peterson. „A hangminőség pedig így is megfelelően éles és dinamikus. Nagyszerű ez az egész, ráadásul az alkalmazás ingyenes, szóval elég komoly megtakarítást jelentett Kanada, Németország és Szlovénia között.”

„Elképesztő, miként változtatta meg a zeneipart a technológia”, teszi hozzá az énekesnő. „Hirtelen az embereknek lehetősége nyílik a világ minden táján közösen dolgozni, és elképesztően magas minőségű anyagokat összehozni. Tényleg végtelenek a lehetőségeink. Még egy ilyen egyszerű okostelefonos alkalmazás is forradalmi változásokat hozott abba, miként írunk dalokat. Elfoglalt előadóként és ötgyermekes anyaként alapvető volt számomra, hogy gyorsan rögzíthessem az ének- és szövegötleteimet, így aztán egyből a WhatsAppon küldtem át őket Ericnek, méghozzá másodpercek alatt. Így születhetett meg ez a nóta.”

A Winter Sunban a két főszereplő mellett Alex Bent dobolt és Tilen Hudrap basszusgitározott, a billentyűket pedig Lyle Livingstone játszotta fel. Ők hárman a tavasszal érkező új Dragonlord-lemezen, a Dominionön is játszanak.

 

Hozzászólások 

 
+3 #1 Tulus 2015-12-27 16:07
Szépnéni.... főleg 5 gyerek után. Igazi MILF :P
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.