Shock!

május 23.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Winter: megjelent és végighallgatható Jónás Tamás új minialbuma

Megjelent Jónás Tamás új kiadványa, a The Four Seasons EP-sorozat negyedik része, amelynek alcíme Winter. A minialbum máris végighallgatható.

1111jt2

jonastamas_cA négy dalból álló kiadvány a tél különféle arcait mutatja be, a tél hirtelen és erőteljes megjelenésétől a derűs napsütéses havas tájakig, a legkeményebb fagyos hajnaloktól a tél végi olvadásig. A számok címe: A Shift By Fate, Buried In The Deep, The Claws Of Ice, valamint No Beginning, No End.

A konceptalbum-sorozat első három része, a Spring, a Summer és az Autumn az elmúlt években jelent meg, Tamás így szeretne fejet hajtani egyik kedvenc zeneszerzője, az eredeti Négy évszak sorozat szerzője, Antonio Vivaldi előtt. Az új lemez borítóján levő zsebóra szimbolikusan Vivaldi óráját jelképezi, a fedélen levő stilizált A.V. monogram is ezt mutatja. A teljes sorozat ennek az órának a hangjával indul a Tavasz album legelején, és ugyanezzel a hanggal zárul a most megjelent Tél album legvégén. Az egyes albumok második dalának végén, a zenébe beépítve is mindig megszólal egy-egy ismert motívum az eredeti Vivaldi-mű megfelelő évszakából. Közös mind a négy albumban az is, hogy Sergey Boykov billentyűs és zongorista mindegyik évszakban egy-egy zongoraszólóval szerepel. A Winter utolsó dalának második fele pedig sorrendben felvonultatja az összes korábbi évszak fő dallamait, ezzel is jelezve, hogy az élet körforgása soha nem ér véget.

A lemez a Bandcampen máris kapható, és napokon belül megtalálható lesz az összes online zeneáruházban és a streaming-platformok kínálatában is.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.