Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

William DuVall: „Még mindig tart a beilleszkedésem az Alice In Chainsbe”

0515aicNoha hét éve tagja a zenekarnak, szavai szerint még ma is új fiúnak számít az Alice In Chainsben William DuVall énekes/gitáros. A zenész egy friss interjúban részletesen beszélt arról is, zeneileg mit tud hozzátenni a banda markáns stílusához.

„Azt mondanám, még mindig tart a beilleszkedésem, folyamatosan dolgozunk rajta", mondta DuVall a GuitarPlayernek a csapatban betöltött szerepéről. „Nagyon sok minden közös bennünk, egy csomó másik viszont nagyon elválaszt minket egymástól." Mindez azért is meglepő, hiszen William 2006 óta áll az Alice In Chains frontján, és a május 27-én megjelenő The Devil Put Dinosaurs Here már a csapat második nagylemeze lesz vele a fronton.

DuVall úgy véli, zeneileg igen sokrétű szerepet játszik az Alice In Chainsben. „Riffeket írok, ellenpontozom, amit Jerry Cantrell csinál, szólózom – tényleg mindennel foglalkozom, ami csak felmerülhet egy két gitárral felálló zenekarban. És a hatásomra a zenekar többet is jammel manapság, mint azelőtt. Mondták nekem, hogy azelőtt egyáltalán nem jammeltek ilyen sokat, én viszont olyan közegből érkeztem, ahol ez volt a szokás. Belekezdek valamibe, aztán meglátjuk, merre visszük el próbálás közben. Ez is egyfajta kommunikáció, ami nagyszerű dolog. Szeretem azt gondolni emellett, hogy a gitártudásom az élő koncerteken is új lehetőségeket nyitott meg a zenekar előtt. Nem csak a korábbi albumok dalait tudjuk a lemezverziókhoz hű formában megszólaltatni, hanem eleve olyan módon írunk ma már, ami a kétgitáros élő fellépésekhez passzol. Ha Jerry ír egy témát, ami öt-hat részből áll, ahelyett, hogy csak egyet választanánk ki ezek közül, legalább kettőt máris alapul vehetünk, és hozzátehetjük egy harmadik ötlet legfontosabb részét is. A dalok többségét tényleg lemezhűen vagy azt közelítően játsszuk."

A zenekar jelenleg már koncertezik Észak-Amerikában.

 

Hozzászólások 

 
-5 #2 Norbi 2013-05-15 19:45
Layne-vel volt az igazi......legalábbis nekem.
Idézet
 
 
+3 #1 The_Sentinel 2013-05-15 13:17
„Nagyon sok minden közös bennünk, egy csomó másik viszont nagyon elválaszt minket egymástól."

Remélem, ez semmi rosszat nem jelent azért....
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.