Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Wacken Metal Battle: íme a tíz magyar döntős!

Idén első alkalommal Magyarországon is elindult a világ legnagyobb metal tehetségkutatója, a németországi Wacken fesztiválhoz kapcsolódó, 2004-ben alapított Wacken Metal Battle, és megszületett a döntés arról is, mely tíz zenekar mérheti össze erejét április 28-án, a Dürer Kertben rendezendő döntőn.

Március 15-éig lehetett jelentkezni a Wacken Metal Battle magyarországi fordulójára, és az előválogató zsűri a hosszú hétvégén meg is hozta a döntést. Bali Dávid (nuskull.hu), Brucker Bence (Supersize Recording), Dankó János (Lángoló Gitárok), Jakab Zoltán (Phoenix Music Hungary), Lénárd László (Hammerworld) és Sütöri Olivér (Wacken Metal Battle International) véleménye alapján az Absent Distance, a Barbears, a dAsh, az Effrontery, a Kill With Hate, a Lake Of Mind, a Megazetor, a Miserium, a Neokhrome és a Sleepless vehet majd részt az április 28-ai döntőn a Dürerben.

A megmérettetés tétje nem kicsi: a magyarországi első helyezett díja a tárgynyeremények mellett egy fellépés az idei, már teltházas Wacken fesztiválon. Aki a fesztiválos részt is megnyeri, lemezszerződést kap a világ vezető metal kiadójától, a Nuclear Blasttől, illetve egy komplett európai turnéra is elmehet. A tehetségkutató nem csak Európára korlátozódik, a világ bármely országa indulhat rajta, de mivel a férőhely korlátozott, így némi fluktuáció is van az országok között, hogy ne mindig ugyanazok kapjanak lehetőséget. Az eddig részt vevő Ausztria idén nem indul, így végre Magyarország is bekerülhetett azon harminc ország közé, ahol Wacken Metal Battle-t rendeznek. További részletek itt.

Az első helyezett nyereménye:
- Fellépés a 2013-as Wacken fesztiválon Németországban
- 125.000 Ft értékű Marshall/Eden/Natal márkájú tárgynyeremény az AudioZónától
- 100 darab egyedileg gyártott zenekaros pengető a Rockyourself webshoptól

A második helyezett nyereménye:
- 75.000 Ft értékű Marshall/Eden/Natal márkájú tárgynyeremény az AudioZónától
- 50 darab egyedileg gyártott zenekaros pengető a Rockyourself webshoptól

A harmadik helyezett nyereménye:
- 50.000 Ft értékű Marshall/Eden/Natal márkájú tárgynyeremény az AudioZónától

Különdíj:
- Fellépési lehetőség egy, a Phoneix Music által szervezett koncertek valamelyikén

Mind a tíz döntős résztvevő 20 százalékos vásárlási utalványt kap, amelyet a Hangáruházban tudnak beváltani Korg-, Vox-, Marshall-, Audio-Technica- és Allen&Heath-termékekre július 31-ig.

A Metal Battle Hungary első helyezettje automatikusan részvételi jogot nyer a németországi Wacken fesztiválon tartott Wacken Metal Battle International tehetségkutatóra, ahol harminc ország saját Metal Battle első helyezettével kell megmérkőzni. Az első helyezett nyereménye egy lemezszerződés a Nuclear Blastnél, Európa-turné, illetve további értékes tárgynyeremények.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.