Shock!

november 27.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Vonósokkal indulhat turnéra a Rush

A turnékat tekintve a kanadai Rush sosem játszott kicsiben, és most ismét valami olyasmit terveznek, ami garantáltan meglepi majd a rajongótábort: a múlt héten kiadott Clockwork Angels lemezhez kapcsolt koncertsorozaton vonósokat kíván csatasorba állítani.

Alex Lifeson a Billboardnak megerősítette az erre vonatkozó értesüléseket. „Egy kisebb zenekarról van szó, olyan nyolc-tíz fősről", magyarázta az elképzeléseket a gitáros. „Az lesz a feladatuk, hogy megszólaltassák az ilyen hangszerelésben készült lemezes részeket, és a régebbi dalok egy részében is szerepet kapnak majd. Ez valami újszerűt jelent számunkra, alig várom, hogy meghalljam, milyen lesz így a megszólalás!" A koncerteken megszólaló vonós részeket az a David Campbell hangszereli majd, akit a Clockwork Angels vonatkozó témáiba is bevontak.

A Rush turnéja szeptember 7-én indul a New Hampshire-i Manchesterben, és ugyan Lifeson szerint még csak a tervezési fázisban járnak, természetesen teljesen új látványelemekkel készülnek a bulikra. „Új a színpad, új a világítás, minden új és friss. Leginkább amolyan evolúciós kiterjesztése annak, amit a 2010-11-es Time Machine Touron csináltunk, de direkt ügyeltünk arra, hogy mindent felfrissítsünk. És rengeteg videós show-elem lesz a bulikon." Ami az európai dátumokat illeti, a Rush 2013 májusában érkezik a kontinensre, de egyelőre csak néhány brit és két német buli időpontja ismert.

Az előzetes becslések szerint a Clockwork Angels 85-95 ezer példányos eladást produkál majd az Egyesült Államokban az első héten, ami nagyjából megfelel a 2007-es Snakes & Arrows 93 ezres eladásának. Ez a mennyiség öt évvel ezelőtt a Billboard-lista harmadik helyére volt elegendő, így a dobogó most is simán kinéz Lifesonéknak. A trió eddig az 1993-as Counterpartsszal produkálta a legmagasabb helyezést, az akkor a második helyen nyitott.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2004. október 29.