Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Volition címmel október végén jön ki az új Protest The Hero

0607pthcaOktóber 28-án jelenik meg a kanadai Protest The Hero új nagylemeze, amely a Volition címet kapta, elkészítésének költségeit egy Indiegogo kampány keretében teljes egészében a rajongók állták, dobtémáit pedig a Lamb Of God boszorkányos képességekkel megáldott ütőse, Chris Adler ütötte fel. Az albumot Európában a Spinefarm hozza ki.

Mivel a Protest The Hero-nak a legutóbbi Scurrilous album után lejárt a szerződése a Vagrant kiadóval, a csapat úgy döntött, nem köti magát nagyobb cégekhez, hanem közvetlenül a közönséghez fordul, és az utóbbi években egyre elterjedtebb módi szerint tőlük kér pénzt az új lemez elkészítéséhez. Az adományozók már 10 dolláros hozzájárulásért cserébe is a megjelenés előtt kapják meg a lemezt digitális formában, az összeg növekedésével párhuzamosan pedig egyre változatosabb ellenszolgáltatásban részesülnek a zenekartól. Mivel az eredetileg belőtt 125 ezer dollárnak majdnem a duplája jött össze, a vállalkozás totális sikernek tekinthető, október 28-án pedig végre az eredményt is a világ elé tárják. A Volition albumot az Egyesült Államokban a Razor & Tie, Kanadában a Sony, Európában a Spinefarm gondozza majd.

További érdekesség, hogy a lemezt Moe Carlson kilépése miatt a Lamb Of God dobosa, Chris Adler játszotta fel, ami a Protest The Hero tagjai szerint a zenei végeredményre is rányomta bélyegét Adler markáns stílusa és elődjétől eltérő felfogása miatt. „Mi a punk felől jutottunk el a heavy metalig, így furcsa lehetett számára punkos ütemeket nyomni, és ezek egy részét is heavy metalos felfogásban játssza. A végeredmény az eddigi legsúlyosabb vagy legmetalosabb megszólalású albumunkat eredményezheti”, mondta a téma kapcsán Rody Walker énekes.

A Protest The Hero novembertől már turnézni fog a lemezzel, de egyelőre még nem tudni, ki ül majd a dobfelszerelés mögött.

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 matheusthemaggot 2013-08-16 10:37
Nagyon várom már, a Fortress hihetetlen anyag volt, a Scurrilous-szal viszont már nehezebb volt a barátkozás, szóval már ki vagy éhezve egy Fortress-szerű anyagra!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.