Shock!

április 30.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Visszautasította a családbarát olimpiai megakoncertet a Sex Pistols

Nem vállalta el a Sex Pistols, hogy játsszon az idei londoni olimpiához kapcsolt egyik záróünnepségen, pedig több brit lapértesülés szerint is felajánlották nekik a lehetőséget. Johnny Rottenék nem indokolták a döntést, egyszerűen csak nemet mondtak az ajánlatra.

Az a Symphony Of British Music címen futó monstre rendezvényre augusztus 12-én kerül sor a londoni Olympic Stadiumban. A gigakoncert a szervezők koncepciója alapján a második világháború óta eltelt évtizedek brit zenéit hivatott bemutatni, a Sex Pistols pedig a punkkorszakot szemléltette volna a nagy eseményen. A zenekar azonban tárgyalni sem volt hajlandó a nyilván nem kevés pénzzel kecsegtető fellépésről: kerek perec nemet mondtak nekik.

A Pistols utoljára 2008-ban koncertezett, abban az évben a Szigeten is felléptek. John „Johnny Rotten" Lydon a következő évben újjáalakította a Public Image Ltd.-t, és idén nyáron is ezzel a formációval tervez turnézni. A zenekar első és egyetlen stúdiólemeze, a korszakalkotó 1977-es Never Mind The Bollocks, Here's The Sex Pistols idén – megjelenésének harmincötödik évfordulója alkalmából – ismét kijön a Universal gondozásában.

Mi azért kicsit sajnáljuk a lehetőség elutasítását, pikáns lett volna egy ilyen típusú brit nemzeti eseményen azt hallgatni, hogy „God save the Queen / and her fascist regime"...

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.