Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Visszatér a The Gathering vonalához a Testament?

1216cbGreg Christian, a kirúgott ex-basszer szerint a Testamentben pocsék a hangulat, de Chuck Billy úgy látja: a zenekar kiválóan működik. Az énekes szerint még az sem kizárt, hogy a banda következő albuma az 1999-es, ultrasúlyos The Gathering vonalán mozog majd.

Chuck szerint a sokadszorra visszatért Steve DiGiorgio tökéletesen bevált a januárban kirúgott Greg Christian posztján. „Már Steve jött velünk Ausztráliába és Japánba, és az egész fantasztikus volt, azonnal visszailleszkedett közénk”, mondta a frontember a Horns Up Rocks!-nak. „Nem voltam benne biztos, hogy minden dalt tudni fog, de egyikkel sem volt gond, akármit játszhattunk volna: mindenre emlékezett. És örülök is neki, hogy megint itt van. Szerintem nagyon sokat tesz majd hozzá a következő lemezünkhöz, amin máris dolgozunk, és valamikor a jövő év elején akarjuk kihozni.”

Billy szerint egyelőre még korai arról beszélni, milyen irányt vesz majd az új Testament album, de bizonyos elképzelései máris vannak róla. „Sosem tudom kiszámítani előre, milyen lesz a végeredmény, főleg, hogy egy kicsit mindegyik más, de én nagyon szeretném, ha egy kicsit visszakanyarodnánk a The Gathering lemez vonalához. Volt valami abban az albumban, ami nagyon elkapott valamit a rajongóknál, és sok új rajongót is szereztünk vele. Szóval szerintem jó lenne, ha vissza tudnánk kanyarodni ahhoz a dalszerzési és előadási stílushoz, főleg most, hogy Steve megint itt van, hiszen azon az albumon is ő játszott. De aztán ki tudja? Most még a dalszerzés nagyon korai fázisában járunk, Eric most fejezte be az új Dragonlord lemezt, a Testament album munkálatai pedig csak most kezdődnek meg.”

A besúlyosodásra utaló további jel, hogy Chuck az év elején már elejtette egy interjúban: a következő periódusban bekerülhetnek a zenekar koncertprogramjába olyan dalok is, amelyeket hosszú évek óta nem játszottak élőben, így például az 1997-es Demonic számai.

A zenekar legutóbbi lemeze, a Dark Roots Of Earth 2012 nyarán jelent meg. Tavalyi magyarországi fellépésükről itt olvashatsz.

 

Hozzászólások 

 
+3 #6 Igor Igorovics 2014-05-11 14:45
Nekem a Gathering a kedvenc lemezem a bandától. Hihetetlenül súlyos, de legalább annyira zenei is. Persze ez közhely, de itt abszolút igaz. Kár, hogy a kiadói bénázások miatt, ez az album eléggé elsikadt a többihez képest. Itt még jelen voltak a death metal hatások a Demonic érából, de szervesen beépülve a zenébe, jóval jobb hangzással. (Andy Sneap, naná!) Ráadásul a Billy, Petrson duó mellé nem semmi társakat sikerült felvonultatni. Lombardo, DiGiorgio és Murphy, persze hogy zeneileg is elsőrangú mű az egész. Ha akar valaki egy elsőrangú death/thrash támadást, az nem kerülheti meg a The Gatheringet!
Idézet
 
 
+2 #5 Zoli 2014-05-10 20:44
Ütött a lemez, hiszen a dobos maga Dave Lombardo volt!
Idézet
 
 
+1 #4 sepumark 2014-05-10 18:01
Szoval verbeli TESTAMENT lesz a kovetkezo album is, akarcsak az osszes tobbi. Hihetetlen nagy tulelok es a DEATH ritmusszekcioer t meg orok halam... remelem elcsipem Oket hamarosan ;)
Idézet
 
 
+6 #3 Khold 2014-05-10 09:39
Hát elég hardcore lemez volt... és ma is üt. \m/
Lemossa a metálkóros szarokat.

Thrash' til death!
Idézet
 
 
+1 #2 kejsovarbohoc 2014-05-10 07:27
Csúcs album a Gathering! Sötét és súlyos!
Idézet
 
 
+5 #1 queensryche999 2014-05-10 05:58
A 'The Gathering' lemez ránk is nagy benyomást tett akkoriban. Egy 'beszerző' haverom dobott meg a kazival (!), amit valószínűleg a CD-ről másolhatott át. Nagyon-nagyot dörrent a cucc, teljesen odáig voltunk érte. Érdekes egyébként, mert a Low lemezt, meg talán még a Ritual-t is ismertem, de a régi Testament nálam valahogy kimaradt a teljes lemezek tekintetében. Csak nóták szintjén ismertem párat a '80-as évek terméséből. Utólag nem is értem. :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.