Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Virtuóz, nagyon zenei új lemezt ígér a Chimaira

Stúdióban dolgozik a Chimaira az új nagylemezen, amely akár már nyáron megjelenhet az eOne Music gondozásában. Külön érdekességet jelent, hogy a clevelandi modern metalosok felállása gyakorlatilag teljesen átalakult a legutóbbi, 2011-es The Age Of Hell óta.

„Tizenkét demódalunk van, amiket eleve profi módon, stúdióban rögzítettünk ahelyett, hogy a sima komputeres, ProTools-os megoldásokhoz fordultunk volna”, mondta a Metal Insidernek az előzményekről Mark Hunter énekes. „2011 kurva szar év volt számunkra, 2012 pedig a zenekar újjáépítéséről szólt. Esélyt kaptunk a tengerentúlon is: az új felállás első koncertjét az ausztrál Soundwave-en adtuk tízezer ember előtt. Nagyon jó, hogy kikeveredtünk a nehéz időkből, és a hegy tetején most azt mondhatjuk: oké, átvészeltük, van zenekar, nagyszerűen szól, és végre haladhatunk előre. Egy olyan albummal szeretnénk előrukkolni, ami nemcsak megragadja a Chimaira jól ismert lényegi elemeit, de a zenészeknek is kedvezni szeretnénk vele. A bandában játszó hangszeresek képzettségét tekintve mindenképpen új szintre érkeztünk, nagyjából mindenki virtuóz a saját készségén.”

A Chimaira jelenlegi felállásának magját Hunter mellett három, a Daathból ismert muzsikus alkotja: Emil Werstler gitáros, Jeremy Creamer basszer és Sean Zatorsky billentyűs. A másik két tag Matt Szlachta ritmusgitáros és Austin D’Amond dobos.

Egy I Despise című új dalt a csapat már játszott az elmúlt időszakban, ennek koncertfelvétele alább megtekinthető.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.