Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Vintage rockos hangulatok Scott Weilandtől

0107weilandMárcius 27-én The Wildabouts nevű saját bandája élén ad ki új nagylemezt Blaster címmel Scott Weiland, a Stone Temple Pilots és a Velvet Revolver hányattatott sorsú ex-frontembere. A lemezről Modzilla címmel máris meghallgatható egy dal.

Tizenkét szerzemény kerül fel a Scott Weiland And The Wildabouts első albumára, amelyet Rick Parkerrel, a Black Rebel Motorcycle Club producerével készített az énekes és zenekara. Ezek közül egy kivételével mindet Weiland jegyzi, és a csapat februártól máris turnézik Észak-Amerikában az albummal. A formációt az énekes mellett Jeremy Brown gitáros, Tommy Black basszer és Danny Thompson dobos alkotja: évek óta közösen jammelnek és koncerteznek, a szóban forgó dalok pedig 2013 óta formálódnak. Scott szerint az így megszületett, kifejezetten rockos zenei anyagnak megvan a maga egyénisége, de azok is találnak majd benne fogódzót bőven, akik a Stone Temple Pilots vagy a Velvet Revolver miatt kíváncsiak a frontemberre. Az alább megtekinthető Modzilla egyébként pont az a vintage-es rockmuzsika, amiben Scott az utóbbi korszakban utazik.

Weilandnek tavasszal egy másik lemeze is kijön az Art Of Anarchy nevű formációval, amelyben John Moyer (Disturbed, ex-Adrenaline Mob) basszusgitározik, Ron „Bumblefoot” Thal (Guns N’ Roses) és Jon Votta gitározik, illetve Vince Votta dobol. Utóbbi két zenész Bumblefoot kamaszkori cimborája, eleve a banda ötlete is hármuktól származott, és ennek fényében hihetőnek tűnnek az ígéretek, amelyek szerint az Art Of Anarchy elég elszabadult zeneiségű anyagot tesz majd le az asztalra. Itt viszont Scott nem tag, csak beugró jelleggel tolta fel a lemezt.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.