Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Világvégés borítóval jön május közepén az új Shadows Fall

Fire From The Sky címmel jelenik meg május 15-én a Shadows Fall új nagylemeze, amelynek immáron a borítója is nyilvános. A banda már egy új dalt is játszott február végén és március elején az ausztrál Soundwave turnén, ennek felvétele alább megtekinthető.

A 2009-es Retribution folytatása, a Razor & Tie gondozásában megjelenő Fire From The Sky Brian Fair énekes szerint igen változatos lesz, vagyis vélhetően inkább az előző album nyílt thrash/groove iránya dominál majd, nem pedig a korábbi korszakok metalcore-osabb irányultsága. Az anyag producere Adam Dutkiewicz volt, aki dalszerzőként is belefolyt a munkálatokba.

A tagok korábban egyébként projektek egész sorát indították útnak az elmúlt időszakban, hiszen Brian a Killswitch Engage basszusgitárosával, Mike D'Antonióval dolgozott együtt a Death Ray Vision nevű csapatban az egykori Overcast és Seemless gitáros Pete Cortese, illetve Zack Wells gitáros és Colin Conway dobos társaságában. Ez a banda amolyan agyasabb, metalosabb hardcore-ban utazik, legalábbis annak alapján, hogy a tagok a Cro-Magset, az Integrityt, a Leewayt és a Ringwormot említik meg fő hatásaik között.

Eközben a Shadows Fall két gitárosa, Matthew Bachand és Jonathan Donais is más vizekre evezett. Dead Of Night nevű bandájukban az Unearth-öt, a Kingdom Of Sorrow-t és a Seemlesst megjárt Derek Kerswill dobol, aki session jelleggel a Shadows Fallt is kisegítette egy időben, mellette a szintén seemlesses Jeff Fultz basszusgitározik, az énekes pedig Jason Witte, akit egy Goaded nevű arizonai bandából lehet ismerni. A zenekar '80-as évek-beli alapokra építkező, de kellően modern metalt játszik, és Chris „Zeuss" Harris producerrel dolgoznak első anyagukon, ami már akár 2012-ben megjelenhet.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.