Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Világméretű lázadással próbálkozik a Skid Row

United World Rebellion – Chapter 1 címmel jelenik meg valamikor 2013 elején a Skid Row új nagylemeze, amiről egyelőre csak azt lehet tudni, hogy – az ellentmondásos történések ellenére – továbbra sem Sebastian Bach, hanem Johnny Solinger énekel rajta, és a zenekar korábban mindig a klasszikus stílushoz való visszatérést emlegette a dalok kapcsán.

Hiába járta be pár hete az internetet egy közös fotó Sebastian Bachról és Dave „The Snake" Sabóról, Johnny Solingerrel jelenteti meg a jövő év elején új albumát a New Jersey-i Skid Row. A csapatnak egyelőre még kiadója sincs, de ezt a problémát valószínűleg elég gyorsan megoldják majd, és már az is biztosnak tűnik, hogy 2013 áprilisában brit turnéra indulnak. Az a kérdés persze továbbra is a levegőben lóg, miféle jövőbeli tervekre célozgatott Bach az említett nagy találkozó kapcsán...

Ami a zenei irányvonalat illeti, a tagok már jóelőre belengették a hátraarcot a klasszikus Slave To The Grind lemez stílusa felé. „Azt hiszem, a következő album visszatérés lesz ahhoz az irányhoz, amit az emberek várnának a Skid Row-tól, legalábbis abból az anyagból ítélve, amit eddig Snake-kel megírtunk", mondta Rachel Bolan basszer még tavaly. Mindez igencsak ráférne a zenekar renoméjára, ami az utóbbi másfél évtizedben, Sebastian Bach 1996-os távozása óta igencsak megkopott. Habár a három régi tag, azaz Bolan, Snake és Scotti Hill esküsznek rá, hogy Bach nélkül sokkal jobban érzik magukat, a Skid Row nem volt képes a régi teljesítményekhez méltó anyagokat letenni az asztalra az egzaltált frontember nélkül, pedig a dalszerzés oroszlánrészéért a klasszikus korszakban is Snake és Rachel feleltek. A rajongótábor nagyrésze éppen ezért a füle botját sem mozgatta az igazán karakteres daloktól mentes 2003-as Thickskin és 2006-os Revolutions Per Minute albumokra: a többség főleg annak fényében fejezte ki rosszallását a lemezek kapcsán, hogy az új énekes, Johnny Solinger adottságai simán lehetővé tették volna a régi vonal folytatását, a zenekar azonban ennek ellenére is amolyan alternatív beütésű, vegyes kirakodóvásárral próbálkozott.

A bandából a sikerkorszak felállásához képest jelenleg nemcsak Bach, hanem Rob Affuso dobos is hiányzik, ezen a poszton az eredeti ütős 1998-as távozása óta szinte szüntelen a vándorlás. A legutóbbi csere 2010-ben történt, amikor Dave Gara helyére Rob Hammersmith ült be.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.