Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Veszélybe sodorta a Crashdietet a menedzser tragikus halála

0507crashKomoly bajban van a svéd glamster Crashdiet, akik áprilisban, egy szerencsétlen balesetben elveszítették menedzserüket, Michael Sundent. A tragédia emberi oldala mellett a helyzetet tovább súlyosbítja, hogy mivel egyedül a menedzser kezelte az üzleti ügyeket, a zenekar jelenleg a szó szoros értelmében fillér nélkül kénytelen dolgozni.

„Barátunk, Michael halála súlyos csapásként ért minket, és most is nehezen kezeljük a helyzetet", áll a zenekar nyilatkozatában. „Több álmatlan éjszaka után úgy döntöttünk, a terveknek megfelelően folytatjuk az európai turnét, elsősorban azért, mert ő is így szerette volna. A kemény valóság azonban az, hogy mivel Michael egyedül intézte a pénzügyeinket, hirtelen halála anyagilag döbbenetesen rossz helyzetbe hozott minket. Mindenhonnan kölcsön kellett kérnünk, hogy a turné a kiírt időpontban, szerdán elindulhasson, de finoman fogalmazunk, ha azt mondjuk, hogy a jelenlegi anyagi helyzetünk igen bizonytalan. Úgy fest, a következő éveket súlyos adósságokba verve töltjük majd... Korábban mindig átvészeltük a kemény időket, de most képtelenek leszünk erre csak a saját erőnkből."

A zenekar éppen ezért támogatói kampányt indított a rajongók körében, hogy így gyűjtsenek pénzt a nehézségek átvészelésére. Az eredetileg becélzott 7600 eurós összegnek már majdnem a duplája folyt be a kasszájukba, de az akció további tíz napon át folyik még.

Michael Sunden egy nottinghami rockklubban hunyt el április 19-én, a Saxon koncertje után, miután megcsúszott, és a pincehelyiségben beverte a fejét a téglafalba. A Crashdiet legutóbbi lemeze pár hónapja jött ki The Savage Playground címmel.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.