Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Végérvényesen Gildenlöw szólóprojektté válik a Pain Of Salvation

Nemcsak Johan Hallgren gitáros búcsúját jelenti a Pain Of Salvationtől a ma este kezdődő, Opeth-tel közös Európa-turné: Fredrik Hermansson billentyűs szintén távozik a svéd progresszívektől, akiknél így Daniel Gildenlöw énekes/gitáros marad az egyetlen alaptag.

Hallgren távozása október első felében vált nyilvánossá, Fredrik kilépésére azonban most is csak úgy derült fény, hogy Gildenlöw mintegy mellékesen megjegyezte a turné alkalmából írt facebookos bejegyzésében. A billentyűs távozásának okairól így egyelőre semmiféle bővebb információ nem áll rendelkezésre, de az eszerint eldőlt, hogy az aktuális Road Salt Two az utolsó Pain Of Salvation lemez, amin játszott, Magyarországon pedig a zenekar októberi fellépésén köszönthettük utoljára zenekari tagként.

A 35 éves muzsikus Danielt leszámítva a Pain Of Salvation legrégebb óta aktív tagja volt, a főnök mellett ő az egyetlen zenész, aki a banda összes eddigi nagylemezén játszott. Utódlásáról egyelőre nem született döntés.

A Heritage című új lemezével turnézó Opeth és a Pain Of Salvation első közös bulija november 8-án este lesz Bristolban, az utolsó bulira pedig Oslóban kerül sor december 9-én.

 

Hozzászólások 

 
#2 badalac 2011-11-09 13:16
Daniel Gildenlöw szerintem mindig is zenélni fog, s eddig is a PoS hangzásának 90%-a (főleg a Remedy Lane - tő RS2-ig) neki volt köszönhető. Nem egy klasszikus értelembe vett zenekarról van szó, akárhogy is erősítette ezt lépten-nyomond Daniel korábban. Ez az ő gyermeke :)
Idézet
 
 
#1 Tamas 2011-11-09 12:52
Na errol a bandarol akkor enyyit is kb. Ezt mar eddig is lattuk, hogy egy folyamat, inenntol johetnek majd a Jezus Krisztus Szupersztar feat country zene albumok sora, de jo.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.