Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Van Halen: valami biztosan készülődik

Gyűlnek a híresztelések a Van Halen idei aktivitásai kapcsán. A csapatnál egészen biztosan mozog valami a háttérben, ám bennfentes információk szerint sem az eredeti felállás fullos újjáalakulására, sem komplett turnéra nem érdemes számítani.

0109vh02

David Lee Roth énekes tavaly év végén egy interjúban a Van Halenről, további nagy nevekről és a New York-i Yankee Stadionról beszélt, majd később a neves rádiós rock-DJ, Eddie Trunk is megerősítette: tudomása szerint mozgásba lendültek a fogaskerekek, hogy ismét összeálljon a csapat legendás eredeti felállása, soraiban Michael Anthony basszerrel. Utóbbi persze azóta többször is cáfolta a hírt, ám most jóbarátja, Sammy Hagar, a csapat egykori frontembere is megerősítette: Mike-ot valóban megkereste tavaly a Van Halen menedzsmentje. Az énekes, aki The Circle nevű csapatában továbbra is együtt játszik Anthonyval, és hamarosan lemezt is megjelentetnek, elvi szinten a maga részéről áldását adta a dologra, amennyiben összejön. „Nem akarok ködösíteni semmit, Mike-kal valóban beszéltünk erről”, mondta Trunk műsorában Sammy a témáról. „De elárulhatom: Mike sem tud szart sem. Valakinek még fel kell hívnia tőlük… Fél éve felhívta a menedzsment, és megkérdezték, hogy érdekelné-e az ügy, amire igent mondott, de hozzátette: épp velem dolgozik egy albumon, és már kötjük le a koncerteket is, szóval azokkal számolniuk kell. Erre azt felelték, oké, majd keresik. Eddig ennyi történt.”

Sammy a maga részéről ezzel együtt sem tartja valószínűnek, hogy Michael teljes állásban visszakapná a Van Halen basszusgitárosi posztját, hanem inkább afféle vendégfellépésre számít. Rímelnek erre azok a bennfentes információk is, amelyet a csapat korábbi kiadója, a Warner egyik alkalmazottja nyomán kapott fel a rocksajtó a napokban. Eszerint nem teljes koncertsorozatról, hanem mindössze hat észak-amerikai stadionbuliról lenne szó, amelyeken továbbra is Wolfgang Van Halen pengetné a basszusgitárt, Michael pedig csupán egy rövid blokkban bukkanna fel a színpadon. Ugyanezen információk szerint Anthony felvetette Sammy bevonását is hasonló jelleggel, de Hagar és a két Van Halen fivér végül nem tudott közös nevezőre jutni a témában. Új dalok bizonyosan nem várhatók a zenekartól, ugyanakkor nem is búcsúfellépéseknek szánják a koncerteket.

Megint más források azt emelik ki: habár az illetékesek tényleg dolgoznak a koncertek tető alá hozatalán, Eddie Van Halentől valójában simán kitelik, hogy az utolsó pillanatban bemondja, hogy még sincs kedve az egészhez, és végül semmi sem valósul meg az elképzelésekből…

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.