Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Van Halen: szeptember közepére tényleg elkészülhetnek

Az általában igen megbízható Van Halen rajongói oldal, a Van Halen News Desk információi szerint augusztusban befejeződött a zenekar új lemezének keverése, és szeptember közepén a masterelésen is átesnek majd. Az ausztráliai Soundwave Revolution fesztiválturné elmaradása óta a banda háza tájáról megint nem érkezik egyetlen információ sem.

Ugyan nyár végén több forrás is azt rebesgette, hogy Late Term címmel még augusztusban kikerül a rádiókhoz az új album első dala, ez végül nem valósult meg – ha a lemez még nincs is kész, nem is olyan meglepő a dolog... A Van Halen News Desk szerint azonban a hónap közepén legfeljebb egy hét alatt lezajlik a masterelés, vagyis onnantól kezdve tényleg bármikor kijöhet az anyag.

Az 1998 óta első Van Halen stúdiólemez keverési munkálataiért felelős stúdióguru, Ross Hogarth úgy fogalmazott egy interjúban, hogy a lemez senkinek sem fog csalódást okozni. „Ez itt a Van Halen gyilkos arca, méghozzá a legjobb formában, Diamond Dave-vel. A zenekar valósággal lángol", mondta Hogarth az Ultimate Guitarnak. Az amerikai rockszíntéren is akad már pár szerencsés, aki belehallgathatott az anyagba. A Creed és Alter Bridge főnök Mark Tremonti a jelenlegi basszerhez, Wolfgang Van Halenhez fűződő barátsága révén fülelt bele a dalokba, és azokat klasszikus Van Halenként jellemezte. A Sevendust dobos Morgan Rose szintén hallotta az anyag egy részét. „Ez valami kibaszott gyilkos! Eddie a Balance óta nem szólt ennyire jól, Dave hangja óriási, és Alex is abszolút bombasztikus", lelkesedett a zene hallatán.

Az új album tehát hamarosan végre teljesen elkészül, de mióta kiderült, hogy az eredetileg szeptember végére kiírt ausztráliai Soundwave Revolution fesztiválturné elmarad, megint nem tudni, pontosan mikor lehet majd ismét élőben látni a bandát. A körút keretében a Van Halen elvileg öt koncertet játszott volna Ausztráliában, ám a szervezők végül törölték a brutálisan erős összeállítású sorozatot: ennek legfőbb oka a másik, meg nem nevezett headliner visszalépése volt, de állítólag a jegyelővétel is elmaradt a várakozásoktól. Egyesek tudni vélik, hogy Eddie-ék 2012 elején valóban eljutnak majd Ausztráliába, de ezek már önálló arénakoncertek lesznek. Európába legkorábban nyáron érkezhetnek, vélhetően főleg fesztiválokra.

 

Hozzászólások 

 
+2 #2 Venomádi 2011-09-06 16:42
Hát de lehet hogy pont attól lett óriási :D
Idézet
 
 
+2 #1 kihaeennem 2011-09-06 15:18
"Eddie a Balance óta nem szólt ennyire jól..."

Ja, mintha a Balance óta olyan sok értékelhetőt csinált volna... :S

Annak meg, hogy Dave hangja óriási lenne, ellentmondanak azok a hírek, hogy a stúdiózás azért húzódott el, mert visszazavarták a stúdióba pár dolgot újra felénekelni...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.