Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Van Halen: Sammy és Michael közös turnét akar David Lee Rothtal

0514shdlrMiközben az utóbbi években inkább egy Van Hagar-reuniont erőltettek, ezúttal mind Sammy Hagar, mind Michael Anthony azt nyilatkozta: simán el tudnak képzelni egy olyan Van Halen-turnét, ahol David Lee Roth is ott van velük.

A San Francisco Chronicle-nek nyilatkozott a napokban Sammy Hagar, és – némileg meglepő módon – az énekes azt mondta: a maga részéről semmi kifogása nem lenne egy olyan turné ellen, ahol az eredeti énekes, David Lee Roth, illetve ő is ott van. „Meglátjuk, mi történik, bár nem értem őket. Régóta nem értem őket. Ma már csak úgy lennék benne egy újjáalakulásban, ha Sam és Dave is ott van. Jobb lenne, ha a saját dalait Dave énekelné, meg persze én is a sajátjaimat. Az lenne az igazi szerintem. Ha képesek lennénk összehozni ebben a formában, azonnal benne lennék, nagyon élvezném”, szögezte le az énekes.

Mindez metszi Michael Anthony véleményét, aki az utóbbi hetekben ráadásul egy családi tragédia kapcsán ismét összeköttetésbe került David Lee Rothtal. A basszer unokája, Rex Becerra egy veleszületett szívprobléma miatt mindössze kéthetesen elhunyt, Anthony pedig közösségi gyűjtést szervezett a kórháznak, amely gondoskodott róla. Az adományozók között hirtelen felbukkant Roth is, aki tízezer dollárt utalt át az intézménynek. „Visszaírtam a megadott címre, ami egy üzleti menedzsmenté volt: Dave, ez te vagy? Remélem!”, mondta az esetről a Trunk Nationben Michael. „Szívből megköszöntem neki a nagylelkű adományt, megadtam a saját e-mail címemet, és megkértem, hogy írjon vissza, ha róla van szó, mert szívesen beszélnék vele. Pár nap múlva pedig kaptam egy üzenetet a szóban forgó menedzsmenttől, amiben annyi állt: szia, Michael, itt David, őszintén sajnálom, ami veled történt, majd jelentkezem. Vagyis tényleg ő volt.”

Ennek kapcsán Eddie Trunk természetesen megkérdezte Anthonyt, el tudna-e képzelni egy olyan reuniont, amit Sammy emlegetett, és a basszer szintén nyitottnak mutatkozott a dologra. „Szerintem most lenne itt ennek az ideje. Sammy is azt mondja, hogy Dave-vel és vele lenne megfelelő a dolog. Ha egy órát nyomnánk az egyik énekessel, aztán egy órát a másikkal, lehet, hogy sokan nem akarnának ott lenni az első résznél, mások pedig a másodikon, tehát valahogy keverni kellene a dolgokat, és akkor mindenkinek végig ott kell maradnia. Garantálom, hogy ha sikerülne összehoznunk ezt, senki sem távozna csalódottan a koncertekről egyik énekes miatt sem… De ez csak akkor jön össze, ha mindenki egyformán akarja. Az ugyanis senkinek sem jó, ha olyan az egész, mintha munka lenne, mindenkin látszik, hogy nincs kedve hozzá, a közönség pedig azt mondja: csak a pénzért csináljuk. Én a magam részéről marhára nekiindulnék, hogy mindent megadjak a rajongóknak, és szerintem így is kellene történnie.”

A Van Hagar utoljára 2004-ben turnézott Észak-Amerikában, de a turné zeneileg komoly csalódást okozott a tábornak a totálisan formán kívüli, alkohol- és drogproblémákkal küszködő Eddie teljesítménye miatt, később maga Hagar is rémálomnak nevezte az egészet. A Van Halen ezután ismét évekre leállt, hogy aztán David Lee Roth énekessel éledjen újjá, és ugyan ebben a felállásban kijött 2012-ben egy jól sikerült lemez is A Different Kind Of Truth címmel, már ennek a turnéját is félbeszakították. Ugyan tavalyelőtt nyáron ismét turnéztak Észak-Amerikában, Eddie Van Halen és Roth állítólag azóta megint nem beszélt egymással, és a gitáros már a körút előtt sem mondott túl szépeket a frontemberről...

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 notreadam 2017-05-16 22:32
Én még nagyon bízom egy Van Hagar albumban.Csodás lenne...
Idézet
 
 
+5 #1 bogar 2017-05-15 20:47
Időnként felreppen valami pletyka, de se lemez, se turné.
Lassan bele kell törődni, hogy a VH halott.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.