Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Van Halen: a héten végre pont kerülhet a kavarás végére

A héten valószínűleg minden elrendeződik a Van Halen lemezszerződésével kapcsolatban, ám a Warnertől három és fél évtized után átszerződő csapat végül nem a Columbiánál, hanem az Interscope-nál jelenteti majd meg tizennégy év óta első sorlemezét 2012 elején. Persze csak ha nem kavar be újból valami...

A The Hollywood Reporter értesülései szerint a Van Halen pár héttel ezelőtt felreppent Sony/Columbia szerződtetéséről tényleg komoly tárgyalások folytak, de amint belépett a képbe a Universal birodalomhoz tartozó Interscope, a csapat végül az utóbbi mellett döntött. A három Van Halennel szemben külön menedzsmenttel, jogi és üzleti stábbal dolgozó énekes, David Lee Roth a hírek szerint a kezdetektől fogva ellenezte a Columbiával kötendő megállapodást, mivel mindenáron nyugati parti kiadóval szeretett volna dolgozni. Nem tudni, az Interscope szerződés érinti-e majd Amerikában a Wal-Mart üzlethálózat kizárólagos terjesztési jogait az új Van Halen lemezre, korábban ugyanis erről is hallani lehetett.

Amennyiben tehát hihetünk a híreknek, most már tényleg minden feltétel adott ahhoz, hogy 2012 elején 1998 óta először végre tényleg teljes friss Van Halen sorlemez kerülhessen a boltokba, azt azonban továbbra sem tudni, mikor lehet majd élőben látni a bandát. A csapat október elején hirtelen minden érdemi indok nélkül lemondta a teljes szervezés alatt álló európai körutat, az állomások között egy headlineri fellépéssel a jövő évi doningtoni Download Fesztiválon, a solvesborgi Sweden Rockon, a francia Hellfesten és a belga Graspopon. Az előzetes ütemterv szerint a csapat június 21-én hazánkhoz kézzel fogható közelségben, Prágában is fellépett volna. A Van Halen ősszel elvileg már megkezdte volna a koncertezést Ausztráliában, a Soundwave Revolution fesztiválturné keretében, ám a szervezők végül törölték a sorozatot a másik, meg nem nevezett headliner visszalépése miatt. Eddie-ék 2012 elején állítólag azért eljutnak majd Ausztráliába, de ezek már önálló arénakoncertek lesznek.

November 30-án a Van Halen állítólag részt vesz a Grammy-jelölések bejelentését kísérő gálán, de hogy pontosan mit csinálnak majd ott, azt egyelőre még senki sem tudja.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.