Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Valódi újjászületés az Omnium Gatherum számára ez a lemez”

The Burning Cold lesz az Omnium Gatherum új albumának címe, amely augusztus 31-én kerül a boltokba a Century Media gondozásában, és az első dal máris meghallgatható róla. A csapat ősszel Budapesten is fellép.

0607omniumgatherum

Nyár végén új albummal jelentkezik a finn Omnium Gatherum is. „Néha különösen büszke lehetsz valamire, amit elérték, és a The Burning Cold most egy ilyen speciális fejezet számomra", mondja az anyagról Markus Vanhala gitáros, a banda fő dalszerzője. „Nagyon rég nem voltam ennyire izgatott egyetlen lemezünk miatt sem! Mivel az utóbbi években nagyon lefoglaltak a turnék, így őszintén nem tudom, mikor és hol álltak össze ezek a dalok. Valahogy megírták magukat. Tényleg nagyon ütősek és frissek, és igazán őszinte az egész anyag. Valódi újjászületés ez az Omnium Gatherum számára!"

„Szövegileg a lemez két témakört jár körbe", teszi hozzá Jukka Pelkonen énekes. „Először is az emberiség nagy tragédiáiról és szerencséiről szól, amelyek körülvesznek bennünket: az olyan szörnyűségek, mint a háborúk és az azokat követő, mindent elnyelő sötétség, és az olyan szépségek, amelyeket mindannyian megtapasztalunk, még ebben a látszólag lángoló világban is. Másrészt pedig az emberi érzelmi állapotról szólnak a dalok. Hogyan szeretünk? Miért gyűlölünk? Miért könnyebb egyes dolgokat magunk mögött hagyni, mint másokat? Miért rémiszt meg minket a halál, és ha ez a helyzet, miért tesznek úgy az emberek, mintha nem is létezne? Ez a lemez az Omnium Gatherum kemény munkájának csúcsműve. A zene valósággal él, és új perspektívák felé tör. Még mindig. Ez itt tényleg melodikus death metal: éles, letisztult, brutális."

omniumgatherum_cA dallista az alábbi:

01. The Burning
02. Gods Go First
03. Refining Fire
04. Rest In Your Heart
05. Over The Battlefield
06. The Fearless Entity
07. Be The Sky
08. Driven By Conflict
09. The Frontline
10. Planet Scale
11. Cold

Az album producere Teemu Aalto, hangmérnöke Dan Swanö volt, az első dal máris meghallgatható. Az Omnium Gatherum november 12-én Budapesten, a Dürer Kertben koncertezik a Wolfheart és a Nothgard társaságában, részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.