Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Újra együtt Tracii Guns és Phil Lewis

0531traciiphilEgyelőre csak öt különleges koncertet kötöttek le, de a jelek szerint ismét visszatalált egymáshoz Tracii Guns és Phil Lewis. Az L.A. Guns alapító gitárosa és énekese alkalmi attrakciókat leszámítva hosszú évek óta nem játszott együtt, ugyanakkor mindez nem jelenti a banda jelenleg aktív felállásának végét.

Úgy látszik, a Guns N' Roses példája elég alaposan megihleti a hajmetal-színtér egyéb résztvevőit is: a Dokken már biztosan ad pár bulit az év második felében, a Skid Row környékén is mintha erjednének a dolgok, most pedig az L.A. Gunsnál is váratlan fejleményekre került sor. A zenekar öt speciális koncertdátumot jelentett be az idei évre vonatkozóan, amelyeken Phil Lewis énekes mellett ott lesz a színpadon Tracii Guns alapító gitáros is. A páros annak idején három halhatatlan Sunset Strip-klasszikust készített együtt (L.A. Guns – 1988, Cocked & Loaded – 1989, Hollywood Vampires – 1991), illetve a már elsikkadt, de szintén kiváló 1994-es Vicious Circle-t, majd némi mosolyszünet után Tracii két további lemezre visszatért a bandába. Később aztán megint távozott, és ugyan akadt pár alkalom, amikor egy színpadon állt Phillel, tartós reunionről mindezidáig nem volt szó...

Persze egyelőre nem tudni, mit hoz a jövő a lekötött öt bulin túlmenően ebben a leosztásban, de már ez is több a semminél. Az első fellépés július 7-én lesz Buenos Airesben, majd Rosario és Sao Paulo következik. Emellett a régi-új L.A. Guns már biztosan ott lesz szeptemberben és októberben egy-egy amerikai hajmetal-feszten is, vagyis ebből ítélve tartósabb dologra készülhetnek. A felállást egyébként Phil és Tracii mellett Johnny Martin basszer és Shane Fitzgibbon dobos alkotja, tehát a sztori aligha csúszik össze a jelenleg aktív L.A. Guns dolgaival, ahol Steve Riley dobos, Michael Grant szólógitáros és Kenny Kweens basszer zenél Phillel: ennek a négyesnek szintén vannak lekötött bulijai a nyárra, egy európai miniturnéjuk például pont mai indul Helsinkiben.

A jubiláló Hollywood Vampires lemezről június második felében a Klasszikushock rovatunkban is olvashatsz.

 

Hozzászólások 

 
+2 #2 Lacc 2016-05-31 18:09
Visszajöhetne ő is, meg Lynch is, mer a 2 új arc túljátssza a szerepét.
Idézet
 
 
+3 #1 Stuck Mojo 2016-05-31 11:07
Labdaba kell rugni na, a tobbi ujjaalakulo banda mellett. Azert kivancsi vok, hogy ebben az esetben mi lesz, hisz allitolag a nev Steve Rileynal van es o azert Traciirol semit sem akar tudni.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.