Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Újjáalakult az egyik legpatinásabb brit thrashbanda

Újjáalakult a brit thrasher Xentrix eredeti felállása, és máris próbálnak a tavaszi koncertekre. A zenekar már lekötött két brit és egy ír bulit április végére, ahol a Kreator és az Evile társaságában pusztítják majd a közönséget, de további fellépések is várhatók a közeljövőben. A négyes emellett új dalokat is szeretne írni.

A prestoni Xentrix 1985-ben alakult, bemutatkozó albumuk, a Shattered Existence 1989-ben jelent meg, ám a leginkább máig egy ezután nem sokkal kihozott feldolgozásról, Ray Parker Jr. Ghostbusters popslágerének metal változatáról ismertek. A zenekar ezzel a számmal kisebb sikereket könyvelhetett el 1990-ben, ám egyben be is skatulyázta őket, és ehhez még az sem volt elég, hogy az ugyanezen évben kihozott For Those Advantage? albumot nagyon jól fogadta a kritika, a csapat pedig a Testamenttel is turnézhatott. A Xentrix ezután még két albumot adott ki a klasszikus felállásban, az 1991-es Dilute To Taste-et, illetve az 1992-es, zeneileg jóval kísérletezősebb Kint, majd Chris Astley énekes/gitáros elhagyta soraikat. A némileg átalakult felállásban felvett, 1996-os Scourge már senkit sem érdekelt, így megjelenése után nem sokkal fel is oszlottak.

Az eredeti Xentrix 2006-ban adott pár koncertet Angliában, ám láthatóan minden különösebb cél nélkül, csak a buli kedvéért zenéltek, és nem sokkal később szét is széledtek. Ha azonban hihetünk nekik, a mostani akció nem csupán egy fellángolás: a Kreatorrel és az Evile-lal közös áprilisi brit és ír koncertek után neki akarnak látni egy új lemezanyag megírásának. A banda felállása a régi, vagyis Astley mellett Kristian Havard gitáros, Paul MacKenzie basszer és Dennis Gasser dobos is részt vesz az újjáalakulásban.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+3 #1 tschaby 2013-02-16 14:04
Örülök am Xentrix-nek, nagyon bírtam őket a 80-as és 90-es évek fordulója környékén! A dal miatt pedig elő is vettem a szekrényből a Ghostbusters (igaz II.) pólómat!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.