Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Újjáalakulhat a Misery Loves Co.?

Újjáalakult egy nem várt meglepetés-fellépésre a kultikus svéd Misery Loves Co., akik a '90-es években három kevéssé ismert, ám annál jobb nagylemezzel váltak a szakma kedvenceivé. Az apropót egy svéd metalrajongó, Björn „Firespitta" Hjalmar ötvenedik születésnapi bulija szolgáltatta február 23-án, Stockholmban.

Első ízben tartózkodott ugyanabban a helyiségben a Misery Loves Co. 2000-es feloszlása óta Patrik Wirén énekes, Örjan Örnkloo gitáros, Michael Hahne dobos, Patrik Thorngren basszer és Olle Dahlstedt dobos február 23-án, majd két dalt, a Prove Me Wrongot és a My Mind Still Speakset elő is adták egy svéd metal fanatikus születésnapi koncertjén. Egyelőre nem tudni, követheti-e a minifellépést valami komolyabb megmozdulás a jövőben, de láttunk már pár hasonlót, szóval ki tudja...

A zenekar nevét viselő 1995-ös debütáló album nem aratott nagy közönségsikert, de a korszak legizgalmasabb indusztriális hatású metal anyagai közé tartozott, és a banda lendülete az 1997-es Not Like Them, illetve a 2000-es Your Vision Was Never Mine To Share lemezeken is kitartott. Wirént azóta az Alpha Safari nevű alternatív csapatban lehetett látni, Örnkloo pedig Daniel Bergstrand stúdiójában dolgozik hangmérnökként. A banda két agya, illetve további korábbi Misery Loves Co. muzsikus 2005 augusztusában szintén előadott két dalt, de akkor egy zenészhaver esküvője szolgáltatta hozzá az okot.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.