Shock!

május 19.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Újabb rocklemez érte el a legmagasabb eladási fokozatot Amerikában

0825reoMég egy előadó csatlakozott a hard rock műfajból ahhoz a szűk körhöz, amely amerikai gyémántlemezzel büszkélkedhet: a legfrissebb kitüntetett az Európában kevésbé ismert REO Speedwagon, akik 1981-es Hi Infidelity albumuk eladásai után kapták meg az elismerést.

A gyémántlemez az amerikai hanglemezkiadók szövetségének legmagasabb rangú elismerése, és azon lemezek után jár, amelyek tízszeresen beplatinázódtak az Egyesült Államokban, vagyis több mint 10 millió példány kelt el belőlük a világ legnagyobb zenei piacán. Mondani sem kell, ilyen albummal csak nagyon kevés előadó büszkélkedhet: az amerikai gyémántlemezek száma még a százat sem éri el, a súlyosabb vonalon pedig a Led Zeppelin, az AC/DC, a Boston, a Metallica, a Guns N’ Roses, a Bon Jovi, a Van Halen, a Def Leppard, a Journey, a Linkin Park, a Nirvana, a Pearl Jam, a ZZ Top, a Green Day, illetve pár hónapja a Nickelback rendelkezik ilyen plakettel.

Ehhez a klubhoz csatlakozott most az amerikai AOR-vonal egyik alapbandája, az REO Speedwagon is, akiknek 1981-es Hi Infidelity lemeze átlépte a tízmilliós plafont odaát. Maga a lemez errefelé kevésbé ismert, a maga idejében a tengerentúlon azonban kora egyik meghatározó albumának számított, és olyan slágereket termelt ki, mint a Keep On Loving You vagy a Take It On The Run. Ami az REO Speedwagont illeti, a zenekar természetesen lényegesen kisebb felhajtás közepette, de ma is aktív, és a Hi Infidelityt készítő felállás három alapembere, azaz Kevin Cronin énekes/gitáros, Neal Doughty billentyűs, illetve Bruce Hall basszer jelenleg is a csapat tagja. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy utolsó, friss és saját dalokat rejtő lemezük, a Find Your Own Way Home 2007-ben jelent meg, azóta csak egy karácsonyi kiadványt hoztak ki – elsősorban tehát ők is nosztalgiaturnézásból élnek.

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 Punisher 2017-08-26 00:31
A Keep on loving you benne volt a G.T.A. - Vice City-ben. Én is ott ismertem meg anno. Azóta is az a játék jut róla eszembe ha meghallom. :D
Biztos hogy nem ez volt a fő oka, de szerintem ez is közre játszott abban hogy ezt a zenekart újabb és újabb generációk ismerik/ismerték meg. :D
Idézet
 
 
+3 #1 kamikaze 2017-08-25 15:43
Az érdekes ebben, hogy miért pont ez a lemezük lett a befutó, amikor pl. az előtte megjelent Nine Lives sokkal jobb volt (tele slágerrel). Frankó (ahogy a szleng mondja: tökös) rock 'n roll muzsikát játszottak rajta, ami nem hasonlított semelyik kortársukra (AC/DC, Motörhead, Status Quo, Kiss stb.). Lehet, hogy az akkoriban terjedő video-klipek számítottak ez esetben. A HI ehhez képest jelentősen elment egy lágyabb irányba, amit az amcsi háziasszonyok talán jobban kajáltak.

https://www.youtube.com/watch?v=4x2R33snduQ
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.