Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Újabb gyanús csomót találtak Tony Iomminál

1209tonyEgy elváltozás miatt ismét orvosi beavatkozásra szorul Tony Iommi. A Black Sabbath gitárosa évek óta limfómával küzd, elsősorban ez az oka annak is, hogy a csapat a jelenleg futó The End turné után visszavonul.

„Négy hete jártam vizsgálaton, és az orvos azt mondta, jelenleg nincs aktivitás ott, ahol korábban rákos voltam, de a torkomban igen”, mondta Iommi a The Irish Timesnak. „Amikor visszatérek Angliába, lesz egy operációm, hogy eltávolítsák ezt a dolgot az orrom mögül. Az orvosok találtak ott egy csomót, amiről egyelőre nem tudjuk, hogy rák-e vagy valami más. De jelenleg egyébként jól vagyok.”

Ezek után sokszorosan is érthető, miért állítja le a motort a Black Sabbath a The End turné utolsó állomásait követően. A gitáros már legutóbb sem zárta ki, hogy a jövőben egy-egy fesztivál vagy kiemelt koncert erejéig még színpadra álljon a zenekar, de egy új lemez lehetőségét sem zárja ki. „Új albumról nem beszéltünk. Szerintem jó lenne, de most úgy látom, tényleg szükségünk lenne némi időre. De úgy gondolom, minden lehetséges. Azon múlik, hogy érezzük magunkat, és meg akarjuk-e csinálni. A turnézást biztos befejezzük. Utálom, hogy ennyire véglegesen kell fogalmaznom, de így kell tekintenem a dologra. Nem leszünk már fiatalabbak, és már most is nehéz turnézni, pedig a lehető legjobb körülmények között utazunk: a saját repülőgépünkkel közlekedünk, nagyszerű szállodákban lakunk. A színpadon mindig fantasztikusan érezzük magunkat. A szabadnapok viszont unalmasak, mert akkor ott rekedsz a hotelben. Már nem úgy szórakozunk, mint évekkel ezelőtt, amikor lementünk a bárba és piáltunk, hiszen a zenekarból többen is gyógyult alkoholisták. Én vagyok az egyetlen, aki egyáltalán fogyaszt alkoholt. Szóval minden más ma már, mindenki elvan a saját helyén. De ha turnézol, eleve folyamatosan ugrásra készen állsz, akkor is, ha éppen egy hónap szünetet tartotok közben. Két hétbe telik lehiggadnom, aztán utána kezdek ismét felkészülni. Ha ez nem lenne, kreatívabb lehetne az ember. Ha nem kell mindig ütemtervekhez igazodni, kicsit jobban szabadon eresztheted az agyadat…”

Iommi ugyanakkor bevallottan otthon szeretné tölteni az idejét. „Amikor az orvosok először közölték velem, hogy harmadik stádiumú rákom van, teljesen kikészültem. Teljesen megváltoztatta az életemet azt illetően is, hogy mit tartok fontosnak. Élnem kell az életemet, ami megadatott, mert előtte majdnem ötven évig úton voltam. Most viszont többet kell otthon lennem, és több figyelmet kell fordítanom a barátaimra, a családomra.”

A Sabbath legközelebbi koncertje január 17-én lesz Kölnben, utána pedig már csak brit és ír fellépések várnak rájuk. Jelenlegi állás szerint a zenekar február 2-án és 4-én adja utolsó koncertjeit, természetesen hazai pályán, a birminghami Genting Arenában. A zenekar júniusi budapesti fellépéséről itt írtunk.

 

Hozzászólások 

 
+6 #3 Kondi István 2016-12-09 17:11
Mielőbbi gyúgyulást a Riffek Nagymesterének! !!! Csak győzné már le végleg ezt az alattomos, mocsok, rohadék betegséget. A júniusi Sabbath bulit míg élek nem felejtem el, egyik legjobb koncert volt, amin eddig részt vettem. Long live metál, Long live Tony!!!!
Idézet
 
 
+17 #2 Dead again 2016-12-09 11:11
Kitartás Mester, veled vagyunk!
Idézet
 
 
+12 #1 Wendiii 2016-12-09 11:09
Ilyet most nem akartam olvasni. Pláne nem egy nappal Greg Lake halálhíre után... :(
Remélem, felgyógyul a mester.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.