Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Iommi a búcsúturné után sem zárja ki az alkalmi Sabbath-koncerteket

0707sabsFebruárban végleg leteszi a lantot a Black Sabbath, ám ahogy közeleg a dátum, a jelek szerint itt is igyekeznek nyitva hagyni egy kiskaput a jövőre nézve a tagok. Tony Iommi most – igaz, kérdésre válaszolva – nem tartotta elképzelhetetlennek, hogy fesztiválfellépéseket akár később is elvállaljanak.

Idén nyáron nálunk is hatalmas sikerrel koncertezett a Black Sabbath a The End turné keretében, amely jövő februárban ér véget a csapat szülővárosában, Birminghamben. Tony Iommi, akinek limfómás megbetegedése miatt a banda visszavonul, most Chris Jericho podcastjében elismerte, hogy nem lesz egyszerű búcsút mondani a csapatnak. „Furcsa lesz, hiszen mindig a Black Sabbath jelentette az életemet az első naptól fogva”, mondta a gitáros. „Minden csak másodlagos lehetett a Black Sabbath mellé, a házasságaim, tényleg minden… Mindig a zenekar volt a legfontosabb, hiszen folyamatosan dolgozom, folyamatosan stúdiózom. Vagyis az a bizonyos utolsó koncert nagyon furcsa lesz. Még azt sem tudom, milyen érzés lesz számunkra, de biztosan különös. Utána meg, ki tudja? Már mindenki azt kérdezgeti, mit csinálunk utána. Nos, fogalmam sincs… Ha nem turnézunk a világ körül, minden rendben lesz velem, mert csak az utazgatás készít ki. Mióta beteg vagyok, tényleg nagyon megvisel.”

Iommi természetesen nem hagy fel a zenéléssel – korábban már megpendítette, hogy legközelebb Tony Martinnal szeretne dolgozni –, de a jövőben nem akar már hosszú hetekre eltűnni otthonról. „Pár koncert itt-ott rendben van. Az viszont már nem fér bele, amikor folyamatosan az megy, hogy most akkor először egy hónapig vagyunk úton, aztán hat héten át. Régóta csináljuk már ezt, de ahogy említettem, csak a betegségemmel együtt vált megterhelővé, azelőtt bármi belefért. De amikor megérkezett a diagnózis, nagyon leeresztettem, és az önbizalmam is megingott. Mindenki azt mondogatta, hogy nem kellene repülnöm, nem kellene ezt csinálnom, nem kellene azt csinálnom. És végső soron ennek köszönhető, hogy befejezzük, mert a folyamatos turnézás előbb-utóbb megviseli az embert.”

Miután Jericho megkérdezte, el tudna-e képzelni a jövőben egy-egy kiemelt Sabbath-bulit például a Download headlinereként, Iommi nyitottnak tűnt. „Nem zárnám ki ezt a lehetőséget, ha egyszer felmerülne. Elképzelhető. Akár még az is, hogy lemezt készítsünk, hiszen közben egy helyen vagy. De nem tudom, összejön-e.”

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.