Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Új zenekarral tér vissza februárban Adrian Vandenberg

1119vdbA jónevű holland Mascot kiadóhoz szerződött a Whitesnake egykori gitárosa, Adrian Vandenberg és új zenekara, a Moonkings. A formáció bemutatkozó albuma február 24-én jelenik meg.

Vandenberg új csapatában Jan Hoving énekel, Sem Christoffel basszusgitározik és Mart Nijen Es dobol, és jelenleg is éppen a stúdióban dolgoznak első nagylemezükön. Ennek megjelenését tavasszal egy európai turné is követi majd. „A dinamikus, nyers, blues-alapú, erős dallamfordulatokkal teli rock rajongói nem fognak csalódni a zenében", mondta az anyagról még tavaly Adrian.

A saját vezetéknevét viselő holland rockbandában felbukkant Vandenberg a Whitesnake legsikeresebb albuma, a 1987 turnéján került David Coverdale zenekarába, és ugyan az 1989-es folytatáson, a Slip Of The Tongue-on kézsérülése miatt nem bontakozhatott ki, a későbbiekben a csapat egyik fő oszlopa maradt egészen a feloszlásig. Coverdale 1994-ben, majd 1997-ben szintén vele támasztotta fel a Whitesnake-et (a köztes időben Adrian egy Manic Eden nevű csapatban játszott Rudy Sarzóval, Tommy Aldridge-dzsel és Ron Young énekessel), a Restless Heart album és az akusztikus Starkers In Tokyo koncertlemezen egyaránt ő játszott. Vandenberg az ezreforduló utáni újjáéledésben már nem vett részt, az utóbbi években inkább másik hobbijának, a festészetnek hódolt. Tavalyelőtt felvett egy A Number One című dalt otthona, Enschede focicsapatának, az FC Twentének, amely dal szerinte nagyjából jó iránymutatóként is szolgál ahhoz, mi várható majd a teljes lemeztől.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.