Shock!

január 21.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Új projekt Floorral és Lofstaddal: „Itt nincsenek vastag billentyűs és kórusos hangzásrétegek”

Northward névre hallgat az a projekt, amelyben Floor Jansen, a Nightwish énekesnője, illetve a Pagan's Mind gitárosa, Jørn Viggo Lofstad egyesítette erőit. A formáció első albuma hamarosan meg is jelenik a Nuclear Blastnél.

0223northward

Először 2007-ben, a ProgPower USA fesztiválon zenélt közösen Floor Jansen és Jørn Viggo Lofstad, és noha teljesen spontán jammelésről volt szó, a páros gyorsan ráébredt, hogy lenne értelme együtt muzsikálniuk – főleg, hogy mindketten nagyon szeretik a pőre, szimpla hard rock zenéket. Már a következő évben összeraktak egy teljes lemeznyi anyagot, ám ezt akkor nem jutott idejük befejezni, ehhez csak tavaly érkezett el a megfelelő alkalom, amikor is mindkettejüknek akadt kapacitása a dologra. Így jött létre a Northward első albuma, amely valamikor még idén megjelenik a Nuclear Blast gondozásában.

A Jacob Hansen producerkedése mellett elkészített lemez hangzását Floor és Jørn Viggo olyan előadók nevével lövi körbe, mint a Skunk Anansie, a Foo Fighters, az Alter Bridge, a Deep Purple és a Led Zeppelin, vagyis senki se számítson tőlük progos eurometalra, ez a sztori másról szól majd. „A zene melodikus, de közben nagyon erőteljes, ütős rock remek riffekkel, nagyszerű dallamokkal, ízléses hangszereléssel", mondja az énekesnő. „Mi simán csak úgy hívjuk a stílusát: jó zene. Egy elég alapvető rockos megszólalásra törekedtünk dobbal, basszussal, gitárral és énekkel. Itt nincsenek vastag billentyűs és kórusos hangzásrétegek."

A basszustémákat Morty Black (TNT) nyomta fel, a dobokat pedig a Django Nilsen és Stian Kristoffersen (Pagan's Mind), de egy dalban vendégként felbukkan Ronny Tegner (szintén Pagan's Mind) zongorán, illetve Floor nővére, Irene is egy duettben.

 

Hozzászólások 

 
+7 #1 AngelRat 2018-02-23 09:02
Na erre a lemezre nagyon kíváncsi vagyok! Jørn Viggo Lofstad óriási gitáros,egy igazságosabb univerzumban a "Vad Zakariással" együtt emlegetnék.A stílus meghatározás meg tökéletes:)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wendigo - Budapest, Pesti Est Café, 2004. május 15.